Få dage til valget: Nu bliver Clinton igen efterforsket af FBI

FBI har få dage inden præsidentvalget valgt at genåbne efterforskningen af Clintons mails

Donald Trump var ikke sen til at fryde sig over FBI's genåbning af Hillary Clintons e-mail-sag. (Video: AP)

FBI har valgt at genåbne efterforskningen af Hillary Clintons såkaldte email-sag.

Det oplyser formanden for 'U.S. House Oversight' på Twitter ifølge Reuters.

Flere amerikanske medier har også kastet sig over historien. Heriblandt USA Today.

USA Today skriver, at FBI-chef James Comey fredag har henvendt sig skriftligt til de amerikanske myndigheder, hvor han fortæller, at bureauet vil gennemgå en række nyligt fundne mails fra Hillary Clintons private email-server for at 'få afklaret, om de indeholder fortrolig information'.

Comey skriver videre i sin henvendelse, at FBI endnu ikke kan fortælle noget om, hvorvidt der er materiale, der springer i øjnene, ligesom man heller ikke kan sige noget fornuftigt om hvor lang tid, efterforskerne forventer at bruge på arbejdet.

En af de første til at reagere på Twitter er talsmanden for det republikanske parti i 'House Oversight Comitee', Robert Goodlatte:

Opdagelsen af de nye beskeder skulle ifølge Comey være sket i forbindelse med efterforskningen af en anden straffesag.

Usædvanligt lemfældige
Tilbage i july fortalte James Comey, at Clinton og hendes støtter - mens Clinton var udenrigsminister - har været 'usædvanligt lemfældige' i den måde, de håndterede fortrolig information. Dengang anbefalede Comey imidlertid ikke, at der skulle rejses sigtelser i forbindelse med sagen.

Kort tid efter måtte Comey forklare sig foran skeptiske republikanske embedsfolk. Blandt andet om hvorfor det ikke fandtes nødvendigt at sigte nogen.

- Vi undrer os og er forvirrede over de faktiske omstændigheder, du har lagt frem og den konklusion, du er nået frem til, sagde republikaneren Jason Chaffetz, som sidder i det særlige udvalg 'House Oversight Comitee', som har til opgave at undersøge påstande om amerikanske myndigheders eventuelle lovbrud og svigt.

Trump reagerer
Ifølge ABC News har Trump netop forholdt sig til FBI's beslutning om at tage fat på email-sagen igen. Det er sket under et vælgermøde i New Hampshire fredag.

- Hillary Clintons korruption er på en skala, vi aldrig tidligere har set mage til. Vi må sørge for, at hun ikke får lejlighed til at tage sin kriminelle adfærd med sig ind i det ovale kontor, siger Donald Trump.

- Det er større end Watergate, siger Donald Trump også.

FBI's udmelding sker på et tidspunkt, hvor flere meningsmålinger viser, at Clinton ikke længere fører så overlegent over Trump, som hun har gjort for bare få uger siden.

Opdateres...

467 kommentarer
Vis kommentarer