Overraskelse i Iowa er skydeskive i republikansk tv-debat

Chris Christie og Jeb Bush angriber modkandidaten Marco Rubio i republikansk tv-debat forud for primærvalg

Senator Marco Rubio blev nummer tre, da de republikanske vælgere i delstaten Iowa i denne uge skulle pege på deres foretrukne kandidat som partiets præsidentbud. (Foto: AP)
Senator Marco Rubio blev nummer tre, da de republikanske vælgere i delstaten Iowa i denne uge skulle pege på deres foretrukne kandidat som partiets præsidentbud. (Foto: AP)

Senator Marco Rubio blev nummer tre, da de republikanske vælgere i delstaten Iowa i denne uge skulle pege på deres foretrukne kandidat som partiets præsidentbud.

Natten til søndag dansk tid har hans popularitet blandt amerikanerne tilsyneladende gjort ham til den foretrukne skydeskive blandt rivalerne i en tv-debat på ABC News.

Både Chris Christie og Jeb Bush er gået i kødet på Rubio. Blandt andet beskylder de ham for at være for politisk uerfaren til at kunne flytte ind i Det Hvide Hus, når præsident Barack Obama flytter ud.

- Han har simpelthen ikke erfaring nok til at blive præsident i USA og tage beslutningerne, siger Christie om Rubio.

- Vi har set, hvad der er sket de seneste syv år. Indbyggerne i New Hampshire er kloge, de begår ikke samme fejl igen, siger Christie videre og henviser til delstaten, hvor der tirsdag er primærvalg.

Marco Rubio havde et overraskende godt valg i Iowa, hvor han blev placeret efter Ted Cruz og Donald Trump. Han appellerer særligt til midtersøgende republikanere, hvilket er præcis samme vælgerskare, som både Chris Christie og Jeb Bush går efter.

I alt syv republikanske kandidater er på podiet til debatten, der finder sted i Manchester, New Hampshire.

8 kommentarer
Vis kommentarer