Stemmerne endeligt talt op: Denne demokrat vandt i Iowa

Bernie Sanders gav Hillary Clinton kamp til stregen ved Demokraternes præsidentnominering i delstaten Iowa

Her ses Hillary i Iowa, før stemmerne endeligt var talt op (Video: AP)

Den tidligere amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton vandt meget knebent, da Demokraterne i delstaten Iowa natten til tirsdag afgjorde, hvem de helst ser som deres præsidentkandidat.

Den officielle stemmeoptælling viser, at Clinton vandt med sølle 0,2 procentpoint. Konkurrenten Bernie Sanders fik ifølge nyhedsbureauet dpa 49,6 procent af stemmerne, mens Clinton løb med 49,8 procent.

Clinton, der også har været senator i delstaten New York, er længe blevet spået som forhåndsfavorit til at blive Demokraternes bud på, hvem der skal overtage præsidentposten efter partifællen Barack Obama, der ikke kan genopstille.

Men i den seneste tid er den mere venstreorienterede Bernie Sanders begyndt at hale ind på hende.

Og det er da også meget uventet, at 74-årige Sanders var så tæt på den store overraskelse.

- Det er lige før, at Bernie Sanders må knibe sig i armen. For ikke mere end et par måneder siden var han bagud med 30 procent i Iowa, og nu bliver det uafgjort, sagde redaktør på kongressen.com Anders Agner Pedersen tirsdag morgen til Ritzau.

Den tredje demokratiske kandidat, Martin O'Malley, måtte nøjes med 0,6 procent af stemmerne og trak sig fra valgkampen i løbet af aftenen, som forløb natten til tirsdag dansk tid.

Hos Republikanerne var det Ted Cruz, der tog det første stik hjem i kampen om at blive partiets kommende præsidentbud.

Cruz fik 27,7 procent af de afgivne stemmer, mens rigmanden Donald Trump overraskende kom ind på en andenplads med 24,3 procent, skarpt forfulgt af Florida-senator Marco Rubio med 23,1 procent af stemmerne.

46 kommentarer
Vis kommentarer