Tidligere Klu Klux Klan-leder: Støt Trump eller forråd din race

Flere hvide nationalister i USA har meldt deres støtte til den kontroversielle republikanske præsidentkandidat Donald Trump

Her er Trump i ophedet debat

Støt Trump eller forråd din race.

Sådan lød beskeden fra tidligere Ku Klux Klan-leder David Duke til sine lyttere, da han under sin radioudsendelse onsdag offentligt udtalte sin støtte til den kontroversielle republikanske præsidentkandidat Donald Trump.

- At stemme mod Donald Trump er på dette punkt virkelig et forræderi mod din arv, sagde David Duke i The David Duke Program ifølge flere amerikanske medier heriblandt Politico.

David Duke grundlagde KKKK i Louisiana, også kaldet Knights of the Ku Klux Klan, hvor han var leder af gruppen indtil 1980. Gruppen er kendt for sin tro på et hvidt overherredømme, og David Duke karakteriseres fortsat den dag i dag som 'hvid nationalist'.

Donald Trump skal næppe tage på solferie i Mexico til sommer (Foto: AP) Amerikansk valg 2016 - 28. feb. 2016 - kl. 17:33 Tidligere præsident raser mod Trump: Du minder om Hitler

Donald Trumps modkandidater langer hårdt ud efter mangemilliardæren. (Foto: AP) Politik - 26. feb. 2016 - kl. 07:22 Hårde tæsk til Trump: Du er intet uden din rige familie

Nationalisterne mobiliserer
Den nu 65-årige David Duke er ikke den eneste 'hvide nationalist' til åbent at udtrykke støtte til Donald Trump.

Også William Johnson, der er leder af det nationalistiske American Freedom Party, har udtalt, at 'den hvide race udsættes for et gradvis folkedrab'. og at folk derfor skulle stemme på Trump.

- Stem ikke på en cubaner. Stem på Donald Trump, sagde han ifølge Huffington Post.

Over for samme medie siger Mark Potok, der er senior fellow på Southern Poverty Law Center, som overvåger disse grupper, at de 'hvide nationalister' lige nu er i gang med at mobilisere sig for Donald Trump. Ifølge ham, har Trump heller ikke gjort meget for at afvise deres støtte.

- Fakta er, at hvide nationalister mobiliserer sig for Trump uanset, om han kan lide det eller ej.

Det lugter af Trump-sejr i Nevada. (Foto: AP) Amerikansk valg 2016 - 24. feb. 2016 - kl. 07:03 Medier: Trump tager sejr i Nevada og udbygger føring

Trump afviser
David Dukes støtte vejer ifølge Mark Potok tung i de nationalistiske kredse, og det kan få betydning for valget.

- David Duke er den vigtigste, intellektuelle, hvide nationalist derude i dag, og det, han siger, er stadigt meget indflydelsesrigt.

Over for CNN siger Donald Trump, at han kender til nogen af de andre nationalister, der den seneste uge har udtrykt deres støtte til ham.

- Bare så I forstår det, jeg kender intet til David Duke, ok?

Trumps kampagnekontor har allerede fyret to medarbejdere for at poste racistiske indlæg på sociale medier. En mand, der medbragte sydstaternes flag, blev desuden bortvist fra et støttearrangement i Virginia tidligere denne måned.

Sammenlignet med Hitler

To tidligere mexicanske præsidenter har i ugens løb sammenlignet den republikanske præsidentkandidat med Adolf Hitler. Udtalelserne kommer især efter, at Donald Trump har sagt, at han vil bygge en mur mellem USA og Mexico for at forhindre ulovlige immigranter at komme ind i landet.

- Han skaber sig og taler om grimt, om immigranter, der har en anden hudfarve end ham selv. Helt ærligt, så er det racistisk, og han udtrykker følelse, som Hitler gjorde det i sin tid, siger Felipe Calderon til mexicanske reportere i Mexico City.

Felipe Calderon var præsident i Mexico fra 2006-2012.

Den tidligere republikanske præsidentkandidat guvernør Chris Christie har desuden officielt udtrykt sin støtte til rigmanden, som indtil videre fører hos Republikanerne. Han har vundet i tre af de fire delstater, hvor kampagnebusserne indtil videre har været forbi.

Senest tog han en sejr i ørkenstaten Nevada foran Marco Rubio på andenpladsen og Ted Cruz på tredjepladsen.

Her hylder trump Saddam Husseins evne til at dræbe

45 kommentarer
Vis kommentarer