Trump blander sig i 'mystisk' dødsfald: Blev højesterets dommer dræbt?

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump bidrager nu til konspirationsteorier, der påstår, at den amerikanske højesteretsdommer Antonin Scalia blev dræbt

Trump er meget om sig for tiden. Her sviner han Hillary Clinton til (Video: AP)

Lørdag blev den konservative højesteretsdommer Antonin Scalia fundet død på den luksuriøse jagt-ranch Cibolo Creek Ranch i Texas.

Scalias dødsfald har siden trukket overskrifter i alverdens medier i ind og udland, da han var en af USA's ni magtfulde højesteretsdommere.

Se også: Obama smøger ærmerne op til episk slagsmål

Dødsfaldet betyder, at Præsident Obama formentlig får mulighed for at vælge en ny dommer til den magtfulde position og dermed kan flertallet i dommerkollegiet tippe fra konservativt til et mere moderat.

Timingen af den meget konservative dommers har fået flere konspirationsteoretikere i USA til at spekulere i, hvorvidt den 79-årige dommer døde af naturlige årsager, som ellers er den officielle forklaring.

Det skyldes ikke mindst fordi en lokal dommer i Texas afviste at få foretaget en obduktion af liget af den døde dommer.

Trump: Blev han myrdet?
Blandt kritikerne er ikke overraskende republikanernes enfant terrible Donald Trump.

Som en af favoritterne til at blive republikanernes næste præsident kunne Trump, hvis han vandt præsidentvalget, have fået muligheden for at udpege Scalias afløser, hvis han altså ikke var død netop nu.

Se også: Obama nominerer højesteretsdommer når Senatet samles igen

Se også: Amerikansk højesteretsdommer fundet død

- De siger, han blev fundet med en pude over hovedet, hvilket er et ret ualmindeligt sted at placere en pude, sagde Trump i radio showet 'The Savage Nation' ifølge CNN i forbindelse med dødsfaldet.

Trump får opbakning af den tidligere chef for drabsafdelingen ved politiet i Washington D.C., William O. Ritchie.

På sin Facebook-profil skriver den tidligere ledende politibetjent, at han undrer sig omkring omstændighederne ved dødsfaldet:

- Som tidligere chef for drabsafdelingen er jeg forbløffet over, at man ikke har bestilt en obduktion af dommer Scalia. Min mavefornemmelse siger mig, at der er noget loddent ved Texas, skrev han på det sociale medie.

Pude over hoved - ikke ansigt
Udtalelsen fra Trump kom efter, at ejeren af ranchen til et andet medie udtalte, at Scalia blev fundet med 'en pude over hovedet'.

Overfor CNN afviser han dog Trump og Ritchies drabsteorier:

- Jeg tror oplysningerne blev fordrejet og taget for bogstaveligt. Han havde en pude over hovedet ikke over hans ansigt, som nogle har sagt, lyder det fra ejeren John Poindexter.

- Puden lå mod sengehesten og ovenover hans hoved, da han blev opdaget. Han lignede en, der havde haft en rolig nats søvn. Der var ingen antydning af noget andet.

Det er langt fra kun Trump og Ritchie der har spekuleret i, hvorvidt Scalia blev myrdet. Andre og mere obskure teorier går på, at organisationen Illuminati skulle stå bag.

Ændrer de amerikanske myndigheder holdning, er det endnu ikke for sent at obducere den afdøde højesteretsdommer, der efter planen først begraves lørdag.

117 kommentarer
Vis kommentarer