Trump får bøde: Lavede 'ulovlig' butik

Trump har åbnet en merchandise-butik i Trump Tower II, men det har fået New York City til at give ham en bøde for at overtræde reglerne

Trump tabte for nylig til den anden republikanske præsidentkandidat Ted Cruz efter afstemningen i Iowa i kampen for at blive republikanernes præsidentkandidat. Hør hans tale til sine vælgere her (Video: AP)

Kasketter med Donald Trumps kampagnetekst 'Make America Great Again', poloer signeret med hans navn og andet Trump-merchandise kan i dag købes i to uautoriserede 'Trump Store'-salgsboder i Trump Tower på 5th Avenue i New York City.

Det har fået byen til at udstede en bøde på knap 27.000 danske kroner til mangemillionæren og præsidentkandidaten Donald Trump, fordi salgsboderne overtræder de arkitektoniske planer, der blev udstedt som en del af en særlig tilladelse i 1979. Det skriver The Wall Street Journal.

Butikker på offentlige pladser
Tilladelsen fra 1979 gav Trump lov til at tilføje mange kvadratmeter til det 58-etagers høje tårn til gengæld for, at der blev lavet åbne, offentlige rum i bygningen.

Da boderne ligger i det offentlige rum, har New York City, foruden bøden, påbudt Trump at fjerne de to uautoriserede butikker i den marmorbelagte lobby. 

- En undersøgelse af planerne over stedet viser ordene 'siddepladser i marmor' i området, der i øjeblikket er besat af den højre disk, skrev høringskonsulenten, Susan Brand.

- Det andet område, der i øjeblikket er besat af den venstre disk, er vist til at være en ledig plads.

Mens begge butikker sælger diverse Trump-merchandise, kan man i den ene også give kampagnebidrag til Trumps præsidentkampagne.

Se også: Cruz: Ustabil Trump kunne finde på at 'bombe Danmark'

Godkendte renoveringer for Gucci
Michael Cohen, der er særlig rådgiver for Donald Trump, sagde under en høring i torsdags, at han troede, bænken var blevet fjernet som en del af godkendte renoveringer, da Gucci åbnede en butik i Trump Tower tilbage i 2008.

Han var dog ikke i stand til at finde tilladelser eller planer, der begrunder ændringen, og hvis det kræver en udsættelse af sagen at få fat i dem, ønsker han ikke 'at spilde rettens tid'.

Foruden de forbudte salgsboder kan man i skyskraberen, der blandt andet fungerer som hovedkvarter for Trumps præsidentkampagne og virksomhed, også finde en Trump-grill, en Trump-bar og en Trump-isbutik.

Det er ikke første gang
Trump er kendt for sine mange udskejelser, og det er da heller ikke første gang, han overtræder bygningens tilladelser. Samme overtrædelse skete nemlig tilbage i 2006.

Bøden kommer samtidig med, at Donald Trump natten til tirsdag tabte til den anden republikanske præsidentkandidat Ted Cruz efter afstemningen i Iowa i kampen for at blive republikanernes præsidentkandidat.

Se også: Ted Cruz blev nattens eneste klare vinder i Iowa

25 kommentarer
Vis kommentarer