Trump: Jeg kan ikke lide at slås med paven

Den republikanske præsidentkandidat mener, at paven er fejlinformeret om USA's grænseproblemer

Donald Trump i studiet hos tv-stationen CNN. (Foto: AP)
Donald Trump i studiet hos tv-stationen CNN. (Foto: AP)

Donald Trump mener, at pave Frans må være blevet vildledt af den mexicanske regering, da han sagde, at Trump 'ikke var kristen', fordi han ønsker at bygge en mur langs grænsen til Mexico.

- Jeg kan ikke lide at slås med paven. Men han har kun hørt en side af sagen, sikkert fra den mexicanske regering, siger den republikanske præsidentkandidat til CNN.

- Jeg tror ikke, at han forstår de problemer, som vores land har med den åbne grænse, som den vi har med Mexico, tilføjer Trump og peger på narkosmugling og andre former for kriminalitet.

Trumps ord om massedeportering falder ikke i god jord hos Pave Frans. (Foto: AP) Amerikansk valg 2016 - 18. feb. 2016 - kl. 20:16 Paven til angreb på Trump - se byggematadorens modangreb

Paven kritiserede torsdag Donald Trump, der har sagt, at han som præsident ville lukke for illegal indvandring ved at opføre en mur mod den latinamerikanske nabo mod syd.

Det mener paven er ukristeligt.

- En person, der kun tænker på at bygge mure og ikke på at bygge broer, er ikke kristen, sagde paven efter sit besøg i Mexico.

Se også: Trump truer med at sagsøge 'uærlig' rival

Trump mener, at paven er gået for vidt.

- At en religiøs leder sætter spørgsmålstegn ved en persons tro er forkasteligt. Jeg er stolt af at være kristen, sagde Trump.

Rigmanden har sagt, at han vil udvise op mod 11 millioner illegale indvandrere, hvis han bliver republikanernes præsidentkandidat og vinder præsidentvalget 8. november.

Se også: Donald Trump buhet ud i tv-debat

Trump har gjort den illegale indvandring fra Mexico til hovedbudskabet i sin valgkamp.

Da han i sommer meddelte sin kandidatur skete med, at han anklagede Mexico for at sende voldtægtsmænd og kriminelle over grænsen.

Fordømmelsen væltede ned over Trump fra ind- og udland - men han blev samtidig republikanernes mest populære præsidentkandidat, viste meningsmålinger.

Donald Trump står stærkt i de republikanske meningsmålinger. (Foto: AP)
Donald Trump står stærkt i de republikanske meningsmålinger. (Foto: AP)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Sådan foregår primærvalget:

* De to store partier i USA, Demokraterne og Republikanerne, holder vælgermøder - såkaldte caucuses - og primærvalg for at udpege deres præsidentkandidat. Tilhængere af hvert enkelt parti kan pege på, hvem de ønsker som kandidat.

* Reglerne er forskellige fra stat til stat.

* Kandidaterne kæmper om at vinde delegerede, der skal pege på en kandidat ved partikonventet senere på året. Størstedelen af de delegerede vil efter primærvalgene være bundet til at stemme på en bestemt kandidat, mens nogle såkaldte superdelegerede ikke på forhånd er bundet til en kandidat.

* Iowa er den første delstat, der holder valgmøder, mens det første primærvalg holdes 9. februar i New Hampshire.

* 1. marts er den såkaldte 'Super Tuesday', hvor der er primærvalg i adskillige delstater, herunder Texas, Georgia, North Carolina og Virginia.

* De sidste primærvalg holdes i juni. På dette tidspunkt er det dog som regel afgjort, hvem der bliver præsidentkandidater.

* Kandidaterne udpeges formelt på partiernes landsmøder, der i USA går under betegnelsen konventer. Republikanernes er i år 18.-21. juli, mens Demokraternes finder sted 25.-28. juli.

* Selve præsidentvalget holdes 8. november.

Kilde: Ritzau

16 kommentarer
Vis kommentarer