Trump opfordrer til Apple-boykot: Vil kun bruge Samsung

Apple har nægtet at udlevere indholdet af en mistænkt attentatmands iPhone. Det vil Donald Trump straffe

Donald Trump er ikke tilfreds med, at Apple ikke vil åbne en iPhone, der tilhører en mistænkt. (AP Photo/Matt Rourke)
Donald Trump er ikke tilfreds med, at Apple ikke vil åbne en iPhone, der tilhører en mistænkt. (AP Photo/Matt Rourke)

Den amerikanske milliardær og præsidentkandidat Donald Trump opfordrer til en boykot af it-giganten Apple. Det siger han ved et kampagnemøde fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Opfordringen kommer, efter at Apple har nægtet at åbne en iPhone, der tilhører en mistænkt for angrebene i San Bernardino, hvor 14 mennesker blev dræbt i december.

- Apple burde udlevere indholdet af den telefon, siger Donald Trump ifølge AFP.

- Jeg mener, at man bør boykotte Apple, indtil de åbner den telefon. Det kom jeg lige på. Boykot Apple, siger han, dagen før Republikanerne holder primærvalg i South Carolina.

De amerikanske myndigheder har fredag forsøgt at få en kendelse, der tvinger Apple til at hjælpe med at åbne den mistænktes iPhone - noget it-giganten kategorisk har nægtet.

- For det første er telefonen slet ikke ejet af den her unge forbryder, der slog alle disse mennesker ihjel. Telefonen er ejet af regeringen, siger Trump.

Den mistænkte Syed Farook, der blev dræbt under angrebene i en ildkamp med politiet, var offentligt ansat i delstaten Californien, hvor angrebene fandt sted.

Donald Trump langede også personligt ud efter Apples topchef, Tim Cook, som han beskylder for 'at ville gøre et stort nummer ud af det her, sikkert for at vise, hvor liberal han er'.

Trump siger selv, at han nu kun vil bruge Samsung-telefoner, indtil Apple udleverer informationerne fra den mistænktes iPhone.

Milliardæren benytter også lejligheden til at kritisere Apple for ikke at lave sine telefoner i USA.

- Jeg vil gerne se den dag, hvor Apple laver sine produkter i vores eget land. Vi vil bringe vores job tilbage til vores land, siger Trump.

Donald Trump fører Republikanernes kamp om at blive nomineret til præsidentkandidat. Inden valget i South Carolina har Trump vundet 17 delegerede. Senator Ted Cruz har vundet 11, mens senator Marco Rubio har vundet 10.

Se flere episoder hvor Donald Trump er kommet med kontroversielle udtalelser:

Her hylder Donald Trump Saddam Husseins evne til at dræbe (Video: Ritzau)

 

Her sviner forretningsmanden en anden håbefuld præsidentkandidat, Hillary Clinton (Video: AP)

Her kalder Donald Trump sin republikanske modstander Ted Cruz for en 'pussy' efter tilråb fra publikum (Video: AP)

 

179 kommentarer
Vis kommentarer