Trumps katastrofale uge: Her er hans 5 brølere

Donald Trump scorede selvmål på stribe i ugen der gik - og vælgerne har straffet ham for det

Her accepterer Trump officielt nomineringen som republikanernes præsidentkandidat. Siden da har den ene møgsag afløst den anden. Video: AP

Nu gik det ellers lige så godt for Donald Trump. Han havde afsluttet republikanernes partikonvent med en effektiv tale og lukket hullet op til demokraternes Hillary Clinton i meningsmålingerne.

Pludselig lignede det amerikanske præsidentvalg et tæt opgør. Donald Trump havde faktisk en god chance for at vinde valget, lød det fra iagttagerne.

Men i sidste uge løb Donald Trump ind i problemer. Mange problemer. Og han kan kun takke sig selv for nedturen. Han begik nemlig fejl på fejl på fejl.

Det var en uge, hvor han fornærmede en sørgende soldatermor, svinede det lokale brandvæsen og kylede en grædende baby ud fra et vælgermøde.

Men det var ikke alt.

Vælgerflugt
Trump hævdede også, at der ikke var russiske soldater i Ukraine - og så lagde han sig ud med det republikanske bagland ved ikke at støtte kongresformand Paul Ryans genvalg.

Donald Trump blev omgående straffet af vælgerne.

I den seneste uge er der gennemført adskillige meningsmålinger, der alle viser samme tendens. Trump er på katastrofe-kurs.

Se også: Her er møgsagerne, Clinton kæmper med

I en måling søndag fra Washington Post og ABC News står Hillary Clinton til en føring på omkring otte procentpoint over Trump.

Et gennemsnit af de seneste meningsmålinger på hjemmesiden RealClearPolitics viser, at Clinton har en føring på 6,9 procentpoint.

Trump med sin vicepræsidentkandidat Mike Pence. (Foto: AP)
Trump med sin vicepræsidentkandidat Mike Pence. (Foto: AP)

Her er 5 af Donald Trumps selvmål:

1 - Khan-fejden: Donald Trump gik til angreb på Khizer og Ghazala Khan, et muslimsk-amerikansk ægtepar, hvis søn blev dræbt i Irak under tjeneste i USA's hær. I stedet for at vise respekt for den amerikanske 'Gold Star'-familie, kritiserede han den sørgende mor.

- Hvis du kigger på hans hustru, hun stod der bare. Hun havde ingenting at sige, måske måtte hun ikke sige noget, sagde Trump og antydede, at hendes religion forhindrede hende i at tale.

Ghazala Khan tog til genmæle og forklarede, at hun endnu ikke er i stand til at tale om sin søn. Men Trump var ikke færdig. Senere skrev han på Twitter, at han var blevet udsat for et 'ondsindet angreb' fra Khizer Khan.

Khizer og Ghazala Khan talte på demokraternes partikonvent imod Donald Trumps forslag om at forbyde indrejse for muslimer til USA. (Foto: AP)
Khizer og Ghazala Khan talte på demokraternes partikonvent imod Donald Trumps forslag om at forbyde indrejse for muslimer til USA. (Foto: AP)

2 - Purple Heart: En ældre krigsveteran overrakte på et vælgermøde i Virginia sit Purpel Heart, en medalje til sårede soldater, til Donald Trump.

Reaktionen fra Trump, der havde unddraget sig militærtjeneste under Vietnam-krigen, var alt andet end elegant.

- Sådan et har jeg altid ønsket mig. Men det her var meget nemmere, sagde Trump i en kommentar, der ifølge mange veteraner var respektløs.

Donald Trump takker veteranen Louis Dorfman for medaljen. (Foto: AP)
Donald Trump takker veteranen Louis Dorfman for medaljen. (Foto: AP)
 

3 - kammerat Putin: I et interview med ABC News afviste Donald Trump, at der er russiske tropper i Ukraine.

Trump mindede med udtalelsen amerikanerne om, at han ofte er lige lovlig kammeratlig over for Ruslands præsident Vladimir Putin.

Trump sagde desuden, at han vil overveje at anerkende Ruslands annektering af halvøen Krim. En tidligere CIA-chef advarede efterfølgende, at Trump er Putins nyttige idiot.

En ung Trump-modstander med en trøje, der lyder 'Trump-Putin 16'. (Foto: AP)
En ung Trump-modstander med en trøje, der lyder 'Trump-Putin 16'. (Foto: AP)
 

4 - baby-gråd: Donald Trump fortalte en tilhænger ved et vælgermøde i Ashburn, Virginia, at hun skulle fjerne sin grædende baby. Beskeden kom kort efter, han havde sagt, at han 'elsker babyer'.

- Det sagde jeg altså kun for sjov. Du må godt fjerne babyen, sagde Trump til kvinden og tilføjede til forsamlingen.

- Hun må have troet, at jeg mente det, da jeg sagde, at jeg elsker grædende babyer, når jeg taler.

Trump elsker babyer - bare ikke, hvis de græder, mens han taler. (Foto: AP)
Trump elsker babyer - bare ikke, hvis de græder, mens han taler. (Foto: AP)
 

5 - brandregler: Donald Trump langede ud efter en brandchef i Ohio, fordi han insisterede på, at der ikke måtte komme flere folk ind til et vælgermøde af hensyn til brandsikkerheden.

- Han burde skamme sig. Han har afvist tusinder af folk, lød det fra Trump, der tilføjede at brandchefen nok måtte være Hillary-tilhænger.

Det var anden gang på en uge, at Trump kritiserede brandmyndighederne for at have overholdt reglerne.

Donald Trump taler på et vælgermøde. (Foto: AP)
Donald Trump taler på et vælgermøde. (Foto: AP)

Donald Trump udsendte søndag denne kommentar til alle møg-sagerne på sin Twitter-profil:

380 kommentarer
Vis kommentarer