Jeppesen: Bjarne lever af lys

Jeppesen har været til foredrag med en sulten gymnasielærer

Det næste, Bjarne kaster sig over, er maratonløb. Og det er da fuldt ud forståeligt, at man efter lang tid uden mad og drikke har brug for at komme en tur ned i den fysiske verden. (Foto: Jan Sommer)
Det næste, Bjarne kaster sig over, er maratonløb. Og det er da fuldt ud forståeligt, at man efter lang tid uden mad og drikke har brug for at komme en tur ned i den fysiske verden. (Foto: Jan Sommer)

Vigtig meddelelse. Har du aktier i Ramlösa, Schulstad, K-salat eller andre inden for fødevareindustrien, så sælg nu, inden der er andre, der ser denne artikel!

Jeg sidder hos Biodynamisk Forbrugersamfund på Frederiksberg i København. Gymnasielærer Bjarne Møller Sørensen er dagens foredragsholder. Han stoppede med at spise og drikke i juni 2006. Siden har han levet af lys.

Og nej, det er ikke stearinlys, vi taler om.

Inden Bjarne går på, får vi lige en hilsen fra en, der hedder Michael Werner. Han har det stadig godt. Han har ikke spist siden 2005.

Og der er også en hilsen fra en clairvoyant, der fortæller, at i 2050 vil utallige mennesker dø af forgiftet mad, ja, de eneste, der overlever, er faktisk dem, der lever af lys.

Alle nikker forstående. Imponerende menneskemængde, der er troppet op. Meget biodynamisk. Ingen uren hud. Heller ingen gnist eller glød, ganske vist. Det ligner faktisk lidt en flok levende døde, der har hyret bedemanden til at sminke dem, inden de skulle ud.

På rette omvej
Bjarne begynder ved sin barndom, hvor han led af ensomhed og længsel. Han følte, at verden var forløjet og uden ærlighed. Og forældrene var ikke bedre. De sagde én ting og gjorde noget andet.

Som 18-årig mødte han sin kone. De forstod ikke hinanden. Så fik de børn. Det var frygtelig hårdt, så Bjarne havde det, som om han sad inde i en sort kasse.

Så lærte han zoneterapi. Det fjernede ikke ensomheden og længslen.

Så begyndte han at meditere. Det hjalp heller ikke.

Så udvidede han sin stald med en 140 kvm festsal. Imens han satte brædder på, gik det op for ham, at han ikke tænkte. Så han tog på helsemesse og hørte et foredrag om healing.

Så lærte han fjernhealing. Så lavede han et healingcenter i festsalen.

Så fjernhealede han en ged, der havde betændelse i øjet. Otte gange ti minutter fik den. Han fjernede betændelsen, lige inden den gik ind i hjernen.

Han har i øvrigt aldrig nogensinde brugt læger. Heller ikke til børnene. Engang, hvor hans 2-årige søn fik en alvorlig lungebetændelse, kildede han ham under tæerne. Han klarede den lige.

Korte råd
Nå, men der skete mange flere ting, inden dagen oprandt, hvor Bjarne hørte et foredrag om lys-ernæring. Han gik straks hjem og spurgte konens tarotkort til råds. Han fik en dronning, en konge, et tårn og et trumfkort. Så der var ingen tvivl.

Først udviklede han en teknik til få sulten til at forsvinde. Når sulten kom, sagde han: – Lille ven, det er ikke så godt, at du er her, hvorefter han lagde den ned i en gral og sendte Kristi lys ned til den.

Så stoppede han med at spise og drikke. De første tre døgn blev han svagere og svagere. Så satte han sig ud i solen i en havestol. Han flyttede fødderne lidt. Det skvulpede. Så kiggede han ned. Der lå en gylden væske. Den steg op til hans hoved.

Så var det nok ikke pis alligevel.

Han blev gennemsigtig. Hans hjerte og hjerne blev fyldt med væsken. Hans syn ændrede sig, så han kunne se dna-spiraler og molekyler. Bagefter plukkede han to roser, som han trak vejret igennem de næste to døgn.

Farvel til mørket
På femtedagen var hans blodtryk faldet til 95 over 60, og hans puls var som en kræftpatient i terminalfasen.

Så begyndte det at gå opad igen, og hans vægt forblev uændret, selv om han i tre måneder ikke spiste noget som helst. Han drak nogle gange lidt vand, men aldrig mere end en halv liter om dagen.

Og ensomheden og længslen? Den er væk. Hvilket er mere, end man kan sige om maven.

Men okay, ham og konen har aldrig haft det bedre, fortæller han, så de har nok fået neon i weekenden ?

Og alle os andre, ja, vi har 43 år til at kvitte maden.

Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen