Hanne Boel begynder forfra

90'ernes store stjerne Hanne Boel har indstillet sig på en karriere på et lavere niveau

Hanne Boel starter turné i aften med sit nye band. (Foto: Linda Johansen)
Hanne Boel starter turné i aften med sit nye band. (Foto: Linda Johansen)
- Jeg har indstillet mig på et andet niveau, og det har jeg det fint med, siger 90'ernes store danske pop/rock-navn Hanne Boel.

De gyldne dage, hvor hun solgte hundrede tusinder af plader hver gang og solgte de største spillesteder ud uden problemer, er fortid, men den 46-årige sangerinde er klar til at møde publikum på de betingelser, den kriseramte branche nu har at byde på.

- Jeg synes da 90'erne var en herlig tid, og jeg er dybt taknemmelig for, at jeg var med, da det var sjovt. Men den tid er forbi. Nu har branchen det elendigt, og bunden er ikke nået endnu. Så kan man vælge at trække sig tilbage. Jeg er også uddannet musikpædagog, så det er ikke et spørgsmål om at få smør på brødet. Men jeg synes sgu stadig, det er sjovt at lave musik og tage ud og spille, siger Hanne Boel.

I aften tager hun i Hillerød hul på en mindre turné med fem job i Danmark efterfulgt af to i Sverige og syv i hendes 'andet fædreland', Norge.

TJENTE MILLIONER
- Jeg føler lidt, at jeg er begyndt forfra, og jeg må sætte tæring efter næring. Hvis jeg må spille på steder med plads til 400 mennesker, men der så til gengæld er udsolgt, så foretrækker jeg det, frem for at slå et stort brød op og opdage, at det kun var ønsketænkning. 400 mennesker er fint for mig, hvis de så får en fed oplevelse og går ud og fortæller 400 andre om det. Det var sådan, det startede for mig, og sådan skal det også være.

Hanne Boel var 90'ernes mest populære danske kunstner, end ikke Kim Larsen kunne følge med i pladesalg i de år. Millionerne rullede ind på bankbogen, og hun har slet ikke tal på, hvor mange plader hun solgte dengang. Alene 'Dark Passion' fra 1990 rundede 340.000 eksemplarer.

Men hen imod slutningen af årtiet begyndte det at gå den anden vej. Hanne Boel fik lyst til at eksperimentere, og det kunne publikum ikke følge hende i.

SPÆNDETRØJE
- Jeg havde en kometkarriere, og det var fantastisk, men til sidst blev det en spændetrøje. Det kunne ikke fortsætte, men hvordan skulle jeg kunne komme videre? Jeg fik lyst til at lave noget helt andet musik, og det startede med 'Silent Violence' og fortsatte med 'Need' for at slutte med duo-pladen med Martin Hall.

- Og så lod jeg være med at spille mine hits til mine koncerter, fordi jeg stod et andet sted musikalsk. Det måtte publikum da kunne forstå, syntes jeg. Men det kunne de ikke. Selv om jeg ikke ligefrem blev buhet ud, så følte mange givetvis, at de var gået forgæves og ikke havde fået det, de havde betalt for. Det var en øjenåbner for mig.

- Nok kostede det på popularitets-barometeret, men jeg fortryder det ikke. Det var lærerigt, og hvis jeg ikke havde gjort det, så var jeg faldet af pinden og havde næppe bevaret lysten til at fortsætte.

Publikums manglende begejstring for den 'nye' Hanne Boel betød, at hun trak sig lidt ud af scenen -men langsomt kom lysten tilbage, og hun var klar over, at skulle hun gøre comeback, så skulle det være i en udgave, som hendes fans kunne genkende. Samarbejdet med produceren Poul Bruun, der var skredet i den eksperimenterende periode, blev genoptaget, og på 'Beware of the Dog' genfandt Hanne Boel soul-stemmen fra de store plader i 90'erne.

- Jeg vil jo gerne kunne det hele, men der er nogle typer musik, jeg er bedst til, og det ville jeg gerne dyrke igen.

Privat bor hun med sine to børn og gemalen, Søren Hasager, på en mindre gård i Nordsjælland. Den noget større gård ved Helsinge, der fungerede som pensionat for op mod 60 islandske heste, blev solgt for fem år siden.

- Det blev for stort og uoverkommeligt. Fra jeg stod op om morgenen, stod heste og mennesker og skreg på mig. Kedeldragten på og så ud og arbejde. Det var sjovt i begyndelsen, men efterhånden blev det for meget. Det gode er, at det lykkedes at sælge gården til nogle mennesker, der driver det hele videre. Nu bor vi idyllisk, bare os selv og nogle få heste. Vi gjorde det rigtige. Trak i bremsen på det rigtige tidspunkt, hvor vi kunne afhænde det på en god måde - og så komme videre med vores eget liv.
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen