Historisk dansk sejr

Da Danmark lørdag aften besejrede Holland med 1-0 ved EM, var det på flere måder en historisk sejr

Stor dansk jubel efter 1-0-sejren over Holland. (Foto: Lars Poulsen)
Stor dansk jubel efter 1-0-sejren over Holland. (Foto: Lars Poulsen)

Danmarks 1-0-sejr i åbningskampen i EM's gruppe B var på flere måder historisk.

* For det første var det første gang i 45 år, at Danmark besejrede Holland - og i alt var det blot anden sejr over 'Oranje'.

Den første danske sejr faldt i en EM-kvalifikationskamp i 1967, da Danmark vandt 3-2. Siden havde Holland ikke tabt i otte kampe mod Danmark - på papiret heller ikke EM-semifinalen i 1992, som jo endte uafgjort, før Danmark vandt i starffesparkskonkurrencen.

* For det andet var det første gang i otte forsøg, at Danmark vandt en åbningskamp ved EM efter tre uafgjorte og fire nederlag.

Læs også:

Se også: Hollandsk stjerne: Jeg er meget vred

* Endvidere er det værd at notere sig, at hvis Danmark scorer først i en EM-kamp, så taber holdet ikke. Sådan har det nu været i ti forsøg, med seks sejre og fire uafgjorte som resultat.

* MIchael Krohn-Dehli blev den femte danske spiller, der scorede i sin EM-slutrundedebut. Tidligere har Kenneth Brylle (1984), Flemming Povlsen (1988), Lars Elstrup (1992) og Allan Nielsen (1996) præsteret det samme.

* På hollandsk side er det værd at notere sig, at den unge venstre back Jetro Willems blev den yngste spiller nogensinde i en EM-slutrunde med sine 18 år og 71 dage. Den hidtil yngste spiller var Belgiens Enzo Scifo med 18 år og 115 dage i 1984.

Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen