Ebbe Sand reddede DBU’s røv

Den traditionelle landskamp mellem pressen og DBU endte 2-2 – de gamle landsholdspillere vanvittigt heldige i straffesparkskonkonkurrencen

Daniel Agger og Nicklas Bendtner var imponerede over især pressens indsats. Men det sagde de ikke så meget om. De heppede selvfølgelig på DBU, som de skulle. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger og Nicklas Bendtner var imponerede over især pressens indsats. Men det sagde de ikke så meget om. De heppede selvfølgelig på DBU, som de skulle. (Foto: Lars Poulsen)

KOLOBRZEG (ekstrabladet.dk): Hver slutrunde med landsholdet byder også på den traditionelle landskamp mellem DBU’s og pressens udvalgte, og i år stjal Ebbe Sand billedet, da DBU revancherede sig for 1-0-nederlaget i Sydafrika for to år siden.

Landsholdslegenden scorede begge mål, da DBU vendte 0-1 til 2-1. DR’s ekspertkommentar Kenneth Møller Pedersen drejede dog et smukt frispark op i hjørnet to minutter før tid. Det endte 2-2, og så gik matchen direkte til straffespark.

Lars Høgh brændte det første for DBU, hvorefter en TV2-journalist brændte for pressen. Derefter vippede konkurrencen længe, inden pressen i 8. spark fik chancen efter en afbrænder fra DBU. Ritzaus udsendte sparkede dog på overliggeren. Frygteligt at overvære.

Derefter trak DBU det længste strå i straffesparkskonkurrencens 10. spark.

Ebbe Sands udligning til 1-1 lige inden pausen var kampens detalje. Fra 15 meter bankede den tidligere Schalke-stürmer læderet op i hjørnet.

DBU pisse heldige
Sand headede også 2-1 ind i starten af 2. halvleg og var generelt urørlig i luften. Sand og Morten Wieghorst var nærmest overtændte på DBU’s hold, mens Peter Bonde, Torben Storm, Lars Høgh, kommunikationschef Lars Berendt, fysisk træner Jens Bangsbo og et par PET-folk tog det lidt roligere.

Og heldet var i 1. halvleg i dén grad med boldspilunionen, der efter JP-fotografen Gregers Tychos scoring til 1-0 efter fem minutter to gange måtte se pressen sparke på overliggeren bag Høgh.

De fleste spillere fra EM-holdet kom for at kigge, og flere af dem frygter nu for deres pladser i både startopstillingen og i truppen som sådan.

Især Dennis Rommedahl virkede voldsomt tynget over at se, hvor tungt et pres Jens Bangsbo fra fløjen kan lægge på en back gennem halve og hele timer.

Ekstra Bladet stillede med to spillere. Jon Pagh gjorde det solidt.

Se også:

Se også: Rommedahl: Vi kan udnytte Hollands arrogance

1 af 3 Ebbe Sand har ikke mistet det. Stor kamp. Og den polske dommer fik også indtil flere møgfald, når han havde dømt et frispark til pressen. Det skal siges, at den temperamentsfulde angrebstræner ikke var rimelig i sin bedømmelse af dommeren. (Foto: Jens Dresling)
2 af 3 Kenneth Møller Pedersen direkte på frispark til 2-2 for pressen få minutter før tid. Smukt spark krøller over muren og ind bag Lars Høgh. (Foto: Lars Poulsen)
3 af 3 Daniel Agger og Nicklas Bendtner var imponerede over især pressens indsats. Men det sagde de ikke så meget om. De heppede selvfølgelig på DBU, som de skulle. (Foto: Lars Poulsen)
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen