England overrasker: Her er den nye landstræner

Tidligere FCK-træner kan blive engelsk landstræner: FA bekræfter, at man er i forhandlinger med Roy Hodgson, der fik sparket i Liverpool

Roy Hodgson er i forhandlinger med FA om landstræner-jobbet. (Foto: AP)
Roy Hodgson er i forhandlinger med FA om landstræner-jobbet. (Foto: AP)

De fleste havde regnet med, at Tottenhams Harry Redknapp skulle have jobbet som engelsk landstræner.

Men nu meddeler det engelske fodboldforbund, at man har indledt forhandlinger med en af outsiderne til jobbet: Roy Hodgson, nuværende manager i WBA og tidligere FCK-træner.

Se også: Chok i England: Capello har sagt op

West Bromwich har givet tilladelse til, at manageren, der sidste sæson blev fyret i Liverpool, kan forhandle med FA om jobbet, skriver fodboldforbundet på sin hjemmeside.

- Roy er den eneste manager vi har talt med, og vi er på vej til at lave en aftale indenfor den tidsplan, vi besluttede efter Fabio Capellos afgang, siger FA's formand David Bernstein i en pressemeddelelse.

- Videre samtaler vil nu finde sted før der kan siges mere, siger Bernstein i meddelelsen.

Se også: Græder tørre tårer over Capello-exit

De færreste kan dog forestille sig, at forhandlingerne med Roy Hodgson ikke udmønter sig i en aftale mellem de to parter. Især fordi Hodgson tidligere på foråret sendte en nærmest offentlig ansøgning:

- Hvis jeg får tilbudt jobbet, siger jeg selvfølgelig ja, sagde Hodgson, som de seneste 15 måneder har været manager i West Bromwich, men har kontraktudløb til sommer.

Med stor succes, efter Hodgson mildest talt ikke havde held med sit ophold i Liverpool.

Capello sagde op
Jobbet som engelsk landstræner blev ledigt i december, da Fabio Capello sagde op. Det skete fordi FA hev anførerbindet af John Terry - en beslutning, Capello ikke var enig i.

Hodgson har været træner eller manager i hele 16 klubber - og har været landstræner for de Forenede Arabiske Emirater, Schweiz og Finland.

Englænderen blev i 2000 træner for FCK, som han førte til mesterskabet i 2001. Han stod i spidsen for klubben i 35 kampe og vandt 18.

Efter at have skrevet under med FCK blev Hodgson iøvrigt tilbudt jobbet som engelsk landstræner. Men for sent - og jobbet gik i stedet til Sven-Göran Eriksson.

0 kommentarer
Vis kommentarer