Fire bomber sårer mindst 27 i Ukraine

Myndighederne betegner bomber i Ukraine som terror. Det sker, seks uger inden landet er vært for fodbold-EM.

Mange sårede - også børn - efter terrorbombe i Ukraine. Om seks uger starter fodbold-EM i landet. (Foto: Dmitriy Dvorsky/AP)
Mange sårede - også børn - efter terrorbombe i Ukraine. Om seks uger starter fodbold-EM i landet. (Foto: Dmitriy Dvorsky/AP)

Fire bomber placeret i skraldespande i den ukrainske by Dnipropetrovsk sårede fredag formiddag mindst 27 personer, heraf ni børn, oplyser lokale myndigheder.

De fire bomber, der var placeret i skraldespande i forskellige dele af byens centrum, eksploderede inden for godt en time.

- Dette er en alvorlig udfordring for hele vort land, siger præsident Viktor Janukovitj.

Læs også:

Se også: Tyskland dropper planer om EM i 2020

Bombeangrebene kommer seks uger inden, at titusinder af fodboldfans ventes at rejse til Ukraine for at følge EM i fodbold.

Regeringen har udtrykt fuld tiltro til, at landets sikkerhedstjenester vil kunne sørge for sikkerheden ved den store fodboldbegivenhed, og det europæiske fodboldforbund, Uefa, siger, at det fortsat har tillid til, at EM kan afvikles på sikker vis.

Myndighederne har ikke oplyst noget om, hvad der kan tænkes at være et muligt motiv bag bombeangrebene, eller hvem der er mistænkt for at stå bag.

Læs også:

Se også: Hun kan smadre de fine folks fodbold-EM

Men den offentlige anklager har indledt en efterforskning og betegnet de fire bombeeksplosioner som "en terrorhandling".

Premierminister Mikola Asarov siger, at angrebene kan udnyttes af regeringens politiske modstandere.

- Det kommer belejligt for de kræfter, der ønsker at destabilisere situationen i landet, skriver premierministeren på sin Facebook-side.

Læs også:

Se også: EM sender Google til Ukraine

De politiske spændinger i Ukraine er høje for tiden på grund af fængslingen af den tidligere premierminister Julia Timosjenko, der afsoner en dom på syv års fængsel.

Timosjenko, der kommer fra Dnipropetrovsk, blev i fjor kendt skyldig i magtmisbrug. Men hendes tilhængere siger, at sagen mod hende er politisk og et forsøg fra Janukovitjs side at holde hende ude af politik.

Indenrigsminister Vitalij Sakhartjenko er rejst fra hovedstaden Kijev til Dnipropetrovsk for at lede efterforskningen.

Industribyen Dnipropetrovsk ligger cirka 400 kilometer sydøst for Kijev. Der skal ikke spilles fodboldkampe i byen under det kommende EM.

0 kommentarer
Vis kommentarer