DBU: Twitter-forbud har eksisteret længe

Det er ikke nogen nyhed, at landsholdsspillerne ikke må bruge de sociale medier, lyder det fra DBU

DBU's såkaldte Twitter-forbud har skabt røre på Christiansborg, hvor politikere fra begge sider af salen kalder forbuddet for censur og unfair. Reglerne betyder, at det danske fodboldlandshold ikke må tweete under slutrunden i EM til sommer eller bruge Facebook.

Kommunikationschef i DBU, Lars Berendt, ønsker ikke at forholde sig til anklagerne, men han understreger, at Twitter-politikken langt fra er ny for landsholdsspillerne.

Læs også:

Se også: Elbæk kræver forklaring fra DBU om forbud

- Spillerne har aldrig brugt private Twitter-accounts eller Facebook, når de har været i landsholdslejren, så der er ikke noget nyt i det, siger Lars Berendt til Ritzau og tilføjer:

- Det har landstræneren ikke ønsket, at de gjorde i landsholdslejren. Hverken til slutrunder, eller når de spiller kampe i Danmark.

Se mere:

Se også: Spillerdirektør: Underligt DBU-forbud

Han forklarer, at sådan har fremgangsmåden været hos DBU 'siden internettet kom frem'

- Det har været landstræneren politik fra start, siger Lars Berendt.

Han oplyser desuden i en mail, at sommerens slutrunde kommer ud til 'langt flere mennesker på langt flere platforme'.

Læs mere:

Se også: Sørensen uenig med DBU

- Men spillernes brug af deres egne Twitter-accounts er efter ønske fra landstræneren bare ikke én af dem, siger han og fortsætter:

- Og det er en beslutning truffet ud fra sportslige, ledelsesmæssige årsager, og det er til enhver tid landstrænerens kompetence.

Se også:

Se også: DBU forbyder EM-spillerne at bruge Twitter

Debatten om forbuddet har fået kulturminister Uffe Elbæk (R) til at efterspørge en forklaring fra DBU. Han får 'umiddelbart alle mulige forestillinger om knægtelse af ytringsfriheden og en fri dialog', når han hører om Twitter-forbuddet.

Men Lars Berendt ønsker ikke at kommentere på kulturministerens ønske om en forklaring.

0 kommentarer
Vis kommentarer