DIF: Twitter giver god kontakt med fans

Hos Danmarks Idrætsforbund kan man se mange fordele ved at lade sportsudøvere bruge Twitter og Facebook.

Når det danske fodboldlandshold tager til EM til sommer, skal man ikke forvente tweets og Facebook-statusopdateringer fra spillerne. DBU forbyder dem nemlig at bruge sociale medier af 'sportslige, ledelsesmæssige årsager'.

Til gengæld kan man følge med i kuglestøderne og svømmernes opdateringer, når de danske idrætsudøvere tager til London for at deltage i OL.

Læs også:

Se også: DBU lyver om Twitter-forbud

Hos Danmarks Idrætsforbund, DIF, der sender de danske OL-deltagere af sted London, har man nemlig ingen regler for brug af de sociale medier, fortæller formand Niels Nygaard.

- Vi har ikke en Twitter- eller Facebookpolitik, fordi der er særlige forhold, der gør sig gældende for hver enkelt sportsgren. Men vi har et mere overordnet etisk kodeks, der dækker alle mulige situationer, siger Niels Nygaard.

Læs mere:

Se også: AGF om Twitter: Det er voksne mennesker

Han kan se 'rigtig mange' fordele ved at lade sportsudøverne bruge Twitter og Facebook.

- Det er altid godt, at sporten og dens udøvere er i god dialog med omverdenen. Så der er klart fordele ved at bruge de sociale medier til at være i kontakt med fans og tilhængere, siger Niels Nygaard.

På den anden side kan han godt se, at sportsudøvernes tweets og statusopdateringer kan have en negativ effekt, hvis de tager overhånd.

Se mere:

Se også: DBU: Twitter-forbud har eksisteret længe

Han hentyder til, at mange andre arbejdspladser også har regler for medarbejdernes brug af sociale medier i arbejdstiden.

- Jeg kan godt forstå, at man vil have en politik på området, og at der skal tages hensyn til, at spillerne skal koncentrere sig om sporten, siger Niels Nygaard og fortsætter:

- Men på den anden side kan det virke voldsomt, at man 24 timer i døgnet gennem en længere periode er afskåret fra at bruge sociale medier.

0 kommentarer
Vis kommentarer