Morten Olsen får gavn af Schönes skifte

Det kommer landsholdet til gavn, at Lasse Schöne og Christian Eriksen skal spille sammen i Ajax

Bedre for landsholdet (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Bedre for landsholdet (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

På landsholdet står Lasse Schöne i skyggen af Christian Eriksen, som sidder tungt på pladsen lige bag angriberen.

Men i Ajax, som Schöne skifter til i sommerpausen, kan de to sagtens spille på samme tid, mener landstræner Morten Olsen.

- Ajax vil dominere de fleste kampe, som de spiller i Holland. Så der vil være bedre mulighed for at bruge dem begge på samme tid dér end hos os, siger Morten Olsen og uddyber:

Læs også:

Se også: Ajax-kontrakt gør Lasse Schöne stolt

- Der kan være mange årsager til, at du kan eller ikke kan bruge to så offensive midtbanespillere på samme tid.

- Det kommer an på ens eget hold, men bestemt også modstanderen. Det er ikke alle af Ajax' modstandere, der har samme kvalitet som dem, vi møder med landsholdet.

- Der er også forskel på et landshold og et klubhold. På et landshold er vi ikke samlet hver eneste dag, hvor vi kan prøve ting af, men det kan du i en klub. I en klub kan du bedre se, hvordan forskellige spillere fungerer sammen.

Morten Olsen ser frem til, at Lasse Schöne, som skifter til Ajax på en fri transfer fra NEC Nijmegen, kommer til at spille mere sammen med Christian Eriksen.

Læs mere:

Se også: Landsholdsspiller skifter til Ajax

- Det er meget fint med mig, for så får vi afprøvet nogle ting, som vi ikke selv har tid til at afprøve i landsholdsregi.

- Desuden er det er dejligt at have samlet så mange danskere i samme klub, og især når det er en klub af Ajax' størrelse. De kommer til at kende hinanden bedre, og det er godt for landsholdet, mener Morten Olsen.

Foruden Christian Eriksen er også Nicolai Boilesen samt ungdomsspilleren Viktor Fischer på kontrakt i den hollandske mesterklub.

Lasse Schöne har underskrevet en treårig kontrakt med Ajax Amsterdam, som i øjeblikket er på vej mod et titelforsvar i Æresdivisionen.

0 kommentarer
Vis kommentarer