I kamp med tiden: Boilesen desperat for EM

Den svære vej til comeback: - Jeg har taget fem kg på i ren muskelmasse under min lange skadeperiode, siger Boilesen

Boilesen vil tilbage i den rød/hvide trøje til EM (Foto: Lars Poulsen)
Boilesen vil tilbage i den rød/hvide trøje til EM (Foto: Lars Poulsen)

For ét år siden kendte de færreste teenageren Nicolai Boilesen, der lige på det tidspunkt netop havde debuteret for Ajax.

Men i løbet af blot to måneders kampe for klubholdet, en EM slutrunde for U21-landsholdet og derefter debuten på Morten Olsens A-landshold, slog han sit navn fast i fodboldfolkets bevidsthed.

Siden kom præstationen mod Norge i Parken, hvor 90 overbevisende minutter bekræftede landstræneren og andre i, at Boilesen er løsningen som venstre back. Ikke bare på kort sigt, men mange år ud i fremtiden.

Læs også:

Se også: Ajax tilbyder Boilesen ny kontrakt

Her har vi omsider en hurtig, fysisk stærk, teknisk velfunderet og gennembrudsfarlig back, der spiller og ikke sparker bolden.

EM er konstant i tankerne
På tærsklen til, at landstræner Morten Olsen skal vælge sine 23 spillere til sin EM-trup, står Nicolai Boilesen imidlertid i en meget trist situation: Han har været sat ud af spillet med en skade i næsten syv måneder.

Nu er dilemmaet for landstræneren, om Boilesen kan nå at komme i tilstrækkelig form og blive en forstærkning af EM-truppen.

– EM-slutrunden har hele tiden været i mine tanker. Der er næsten to måneder til første kamp mod Holland, og jeg er sikker på, jeg godt kan ramme et topniveau på de måneder. Lige nu mangler jeg naturligvis kamprytme, men der kommer en del kampe, hvor jeg kan nå at finde niveauet, siger Nicolai Boilesen til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Her er Boilesens super-scoring

Han har løbende været i dialog med Morten Olsen, der har understreget vigtigheden af ikke at forcere genoptræningen, så der kommer et nyt tilbagefald.

– Den slutrunde har jeg drømt om i hele sæsonen. Det vil være det største, jeg nogensinde har oplevet i min karriere. Så selvfølgelig håber jeg, at landstræneren stadig har mig i tankerne, siger han.

Jeg føler mig stærk
Lige nu fokuserer Nicolai Boilesen kun på den korte bane. Det var tanken, at han skulle have spillet 45 minutter i en reserveholdskamp i morgen mod De Graafschaf, men cheftræner Frank de Boer har udskudt comeback-planerne til næste uge. Her møder reserverne Feyenoord.

Læs også:

Se også: Ny nedtur for Boilesen - fiberskadet igen

– Mit overordnede mål er at være med i førsteholdstruppen til de to sidste kampe mod Venlo og Vitesse (2. og 6. maj). Når jeg er optimistisk, så drømmer jeg om at være på bænken 29. april mod Twente. Jeg føler mig stærk og i rigtig god fysisk form. Jeg har trænet hårdt og intensivt for at komme tilbage. Jeg vil utrolig gerne hjælpe Ajax her mod slutningen af sæsonen. Og så kæmper jeg selvfølgelig for den EM-billet, siger han.

– Jeg bliver nødt til at se positivt på tingene. Min lange skadeperiode har faktisk betydet, jeg har taget fem kg på i ren muskelmasse. Mit højre ben er blevet markant stærkere, siger Boilesen.

Læs også:

Se også: Flot mål af Eriksen i Ajax-sejr

Han kunne i går fra Amsterdam ArenA se holdkammeraterne vinde ti sejre i træk. Ajax marcherer mod et forsvar af mesterskabet.

0 kommentarer
Vis kommentarer