Morten Olsen forudser svagere EM-trup

Den danske landstræner kalder det problematisk, at EM-truppen kommer til at have overvægt af hjemlige spillere

Morten Olsen er ikke ovenud begejstret for at have overvægt af hjemlige spillere i EM-truppen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Morten Olsen er ikke ovenud begejstret for at have overvægt af hjemlige spillere i EM-truppen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

- Ved EM i 2004 i Portugal havde vi tre Superliga-spillere med som reserver, denne gang får vi flere hjemlige spillere med i truppen end nogen sinde før, og en del af dem er stamspillere, siger Morten Olsen til ekstrabladet.dk - og det er ikke helt uproblematisk.

- Det er et problem af flere årsager. Dels er det bedst at plukke spillerne i udlandet, hvor de bliver matchet hårdere - dels slutter Superligaen først 23. maj, og så spiller vi mod Brasilien allerede 26. i Hamburg.

Se også: Bendtner: Kun jeg sparker straffe i EM-finalen

- Jeg ved udmærket, at den danske vinter er lang, og det kan jeg ikke gøre noget ved. Men den sene sæsonafslutning i Danmark stiller mig anderledes end mine kolleger, siger Morten Olsen.

Se også: Zlatan vil være Sveriges største målscorer

Bundesligaen slutter eksempelvis allerede 5. maj, Æresdivisionen dagen efter, og portugiserne har tæppefald ti dage før UEFA’s frist.

- Vi analyserer jo heller ikke i bund på modstanderne endnu, for de kan jo sagtens rende ind i skader også. Forskellen er bare den, at de har alle tre langt flere spillere at erstatte med, mens vi er meget sårbare, når stamspillerne er skadede, siger Morten Olsen, der har et fromt ønske:

Se også: Danmark slipper for hollandsk bomber

- At vi kan stille med samtlige spillere, der udgjorde stammen i 2011, da f.eks. Nicklas Bendtner kom tilbage efter en langvarig skade. Det er selvfølgelig vigtigt, at de, der spillede sammen for kort tid siden og sikrede kvalifikationen, bliver klar, siger landstræneren.

- Så må vi jo håbe, vi får flere aktuelle landsholdsspillere til udlandet, det er klart.

0 kommentarer
Vis kommentarer