Se her roligans: Velkommen til Ukraine

Politiet i Ukraine bruger hårdhændede metoder overfor fodboldtilskuere

Hun står stille på tribunen. Klædt i en enkel nederdel og T-shirt. En spinkel pige.

Med sit kropssprog signalerer hun, at hun ikke er farlig. Hun har heller intet våben. Den første kampklædte betjent løber i første omgang forbi hende, men ombestemmer sig så og giver hende et voldsomt slag med sin knippel. Hun bukker sammen i smerte. Det giver den næste betjent lejlighed til med fuld kraft at smadre sin knippel ned i nakken på den forsvarsløse pige.

Brutaliteten kender ingen grænser, når det ukrainske politi rydder tribuner på landets fodboldstadions. Scenerne findes på nettet i mange udgaver.

Se videoen af de brutale politimænd i tv-klippet øverst - NB Stærke billeder

Der er også eksempler fra to af EM-byerne, Kiev og Lviv, hvor Danmark skal spille to kampe. Billederne er barske og afslørende, og de er med til at understrege et af de enorme problemer, som Ukraine slås med som vært for EM til sommer. Rygterne om politibrutaliteten, som ikke kun er forbeholdt fodboldtilskuerne, men også rammer i flæng, ikke mindst i nattelivet, er nået langt uden for landets grænser.

Både herhjemme og i England, som også skal spille i Ukraine, er der mange diskussioner på netfora om forholdene i Ukraine, og mange siger, at netop politibrutaliteten er grunden til, at de vælger EM fra.

Læs hele Jan Jensens klumme om politiets i dagens udgave af Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer