Morten Olsen talte ved vens kiste

Landstræneren tog rørende afsked med verdens bedste 12. mand

Morten Olsen og Flemming Thor Madsen var venner fra de var helt unge. (Foto: Claus Lunde)
Morten Olsen og Flemming Thor Madsen var venner fra de var helt unge. (Foto: Claus Lunde)

Efter landsholdets træning i formiddag i Helsingør, tog landstræner Morten Olsen straks bilen og kørte til bisættelse i Rønnebæk kirke ved Næstved. Det var hans gamle ven og mangeårige medarbejder på Ekstra Bladet, Flemming Thor Madsen, som var død efter længere tids sygdom.

Den smukke gamle kirke fra 1700-tallet viste sig at være for lille til begivenheden. Da Morten Olsen nåede frem lidt før 14.00, var kirken stuvende fuld, og der var allerede kø langt ud på pladsen foran kirken.

Bevægende tale
Men ind kom landstræneren alligevel, for midt under bisættelsen meddelte præsten, at en af Flemming Thors gamle venner ville tale ved kisten. Hvis han da kunne komme ind.

Folk trådte stille til side i den proppede kirke, og frem skridtede Morten Olsen, som holdt en bevægende tale, hvor han tog udgangspunkt i deres fælles fortid på 1. divisionsholdet i B 1901. Dengang var det kun tilladt at have en udskiftningsspiller, den såkaldte 12. mand. Flemming Thor var berømt over hele Danmark som landets bedste 12. mand. For når det kneb for etterne på banen, så kom Flemming Thor ind, og han lavede som regel et mål eller to.

Ingen fjender
- Men for mig var du ikke blot Danmarks bedste 12. mand. Du var verdens bedste, og så var du min ven, sagde en tydelig rørt landstræner.

Fremmødet i kirken viste, at Flemming Thor ikke havde skaffet sig mange fjender på fodboldbanen. Snarere tvært i mod. Der var mange gamle både med- og modspillere til stede, og selvfølgelig særligt mange fra B 1901 og Næstved, som var de to klubber, der stod Flemming Thors hjerte nær.

Flemming Thor Madsen blev 65 år.

1 af 2 Morten Olsen holdt en rørende tale i kirken. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 Morten Olsen og Flemming Thor Madsen var venner fra de var helt unge. (Foto: Claus Lunde)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen