Ville give Bendtner baghjul: Vibe sagde nej til 60 millioner

Lasse Vibe var blevet Danmarks bedst betalte fodboldspiller, hvis han havde sagt ja til det vilde tilbud fra kinesiske Tianjin Teda

Lasse Vibe havde is i maven, da han sagde nej til sit livs tilbud på den økonomiske front. (Foto: Mikkel Tariq Khan)
Lasse Vibe havde is i maven, da han sagde nej til sit livs tilbud på den økonomiske front. (Foto: Mikkel Tariq Khan)

Det er de færreste, der vinder i Lotto og siger nej tak til gevinsten.

Landsholdsspiller Lasse Vibe havde den helt store gevinst inden for rækkevidde, men samtidig nerver af stål og afviste et yderst sjældent tilbud til en dansk fodboldspiller.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at landsholdsspilleren sagde nej til et tilbud, der kunne gøre ham til den bedst betalte fodboldspiller med dansk pas lige nu.

Det tilbud som kinesiske Tianjin Teda lagde på bordet i sidste uge i et absolut sidste ’take it or leave it’ til Vibe var med en lønpakke på svimlende 60 mio. danske kr. før skat.

Lønpakken var inklusiv en attraktiv sign on fee, et såkaldt engangsbeløb fodboldspillere ofte betales for at skifte klub, og udspillet var en to-årig aftale. Så IFK Göteborg-angriberen sagde i princippet nej til 60 millioner kr. brutto for to års arbejde i Kina.

Se også: Spydig Lasse Vibe efter nyt målshow

Lasse Vibe kunne have sikret sig selv økonomisk for resten af livet, hvis han havde takket ja til et kinesisk tilbud. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lasse Vibe kunne have sikret sig selv økonomisk for resten af livet, hvis han havde takket ja til et kinesisk tilbud. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Ekstraordinært tilbud
Det er normal kutyme, at de kinesiske klubber tager sig af skatten, så på bundlinjen har tilbuddet til Lasse Vibe været i omegnen af 35 mio. kr. udbetalt over de to år.

Med de beløb havde 28-årige Lasse Vibe ikke blot mangedoblet sin nuværende årsløn på 2,2 mio. danske kr. men han havde også overhalet Nicklas Bendtner, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen som de lønførende tunge drenge i dansk fodbold.

Kinesiske Tianjin Teda, med hollandske Arie Haan som træner, er normalt ikke blandt de klubber i Kina, der betaler de største lønninger. Men forløbet med at hente en topangriber fra Europa pressede dem til at levere et ekstraordinært tilbud, blot få dage før det kinesiske transfervindue smækkede i.

Se også: Kina fik en kurv: Lasse Vibe bliver i IFK

Tianjin Teda har længe luret på den danske Allsvenskan-topscorer, men klubben rykkede for alvor, da transfervinduet i det meste af Europa lukkede 2. februar, og Lasse Vibes drøm om en kontrakt med en engelsk klub smuldrede.

Kineserne smed et tilbud om en samlet lønpakke på 20 mio. kr. netto til Vibe, men landsholdsspilleren blev ikke voldsomt fristet.

Han udtalte i den forbindelse til svenske medier, at han ’ikke var interesseret i at skifte til en klub tæt på Nordkorea’. Men kinesernes andre prioriteter kom heller ikke hjem, og det tvang dem til at smide et vanvittigt bud til Lasse Vibe, som de færreste skandinaviske spillere kunne takke nej til.

Lasse Vibe blev topscorer i den svenske Allsvenskan i forrige sæson, hvor han med 23 træffere for alvor gjorde opmærksom på sig selv. (Foto: AP)
Lasse Vibe blev topscorer i den svenske Allsvenskan i forrige sæson, hvor han med 23 træffere for alvor gjorde opmærksom på sig selv. (Foto: AP)

Satser på Europa
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger overvejede Lasse Vibe også det sidste tilbud grundigt, før han i sidste ende prioriterede de sportslige drømme over pengene.

I stedet satser Lasse Vibe nu alt på, at han kan havne i enten en engelsk eller tysk klub til sommer, hvor lønnen naturligvis også er højere end i den svenske liga, men stadig ikke vil nå det kinesiske tilbud til sokkeholderne. Som 28-årig angriber i en svensk klub vil Vibe få svært ved at lande et tilbud i samme størrelse.

Se også: Vibe i stort million-dilemma

Flere svenske kilder påpeger også, at IFK Göteborg ærgrede sig over Lasse Vibes nej til tilbuddet, fordi de var blevet enige med den kinesiske klub om en transfer på 25 mio. danske kr. IFK kæmper med røde tal på bundlinjen, og den indtægt havde i hvert fald ændret på klubbens regnskab for 2015.

IFKs sportschef Mats Gren var dog uadtil tilfreds med Lasse Vibes beslutning om at blive mindst et halvt år mere i Sverige.

- Vi er meget tilfredse med, at vi beholder Lasse. Han er en rigtig dygtig spiller, som vi har meget stor gavn af. Han fik et godt tilbud, men vi er glade for, at han valgte at blive hos os, sagde Mats Gren til Expressen i sidste uge.

Lasse Vibe fortalte i starten af året om den massive interesse

TV: To danskere bag Göteborg-scoring

Vibe fortsætter i øvrigt med at være varm i 2015

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen