Boldsen tvivler: Er Gudmundur den rette?

Tyskland har overtaget Danmarks rolle som holdet med den bredeste trup, men Joachim Boldsen ser lydt på dansk håndbolds fremtid med eller uden Gudmundur Gudmundsson

Joachim Boldsen håber, at Gudmundur Gudmundsson kan tilføre håndbolddrengene mere, men er i tvivl omkring islændingens fremtid (Screenshot)
Joachim Boldsen håber, at Gudmundur Gudmundsson kan tilføre håndbolddrengene mere, men er i tvivl omkring islændingens fremtid (Screenshot)

Den skuffende sjetteplads til det danske håndboldlandshold åbner op for spørgsmålet, om Danmarks landstræner fortsat skal være islandske Gudmundur Gudmundsson.

- Hvis du havde spurgt mig inden slutrunden gik i gang, så havde jeg syntes, at man skulle overveje en fyreseddel, hvis ikke vi kom i semifinalen, siger Ekstra Bladets håndboldekspert Joachim Boldsen.

- Men man bliver klogere i løbet af en slutrunde, og i perioder har der været tegning til noget rigtig godt. Alligevel er jeg stadig i tvivl, om han er den rette, siger Boldsen, der glæder sig over, at det heldigvis ikke er op til ham at afgøre islændingens fremtid.

Boldsen ser nu frem til, at parterne får evalueret samarbejdet.

- Jeg ved, at han kan noget, men man kan håbe, at han kan tilføre endnu mere, siger Boldsen.

- Om et halvt år kan han jo stå og have vundet OL, og så har han absolut været den rigtige, siger Boldsen.

- Han siger, at han vil have mere dræberinstinkt, bedre kontra og mere fløjspil fra spillerne - har han ret?

- Det har han selvfølgelig. Jeg ville også gerne have set mere kontra, og det tror jeg også gerne, at spillerne ville. Det skal de så arbejde på op til OL, men problemet er jo tiden, for næste gang de mødes er sådan cirka til OL-kvalifikationen, siger Boldsen, der gerne ser Danmark tilbage til tidligere tiders styrke; et godt forsvar med tilhørende kontraspil.

- Jeg synes, at det ultimative ansvar er hans, og det tror jeg også godt, at han ved, men skylden er både hans og spillernes, siger Boldsen.

Se også: Norsk kovending: Nu trækker de protesten

Gudmundur Gudmundsson er chefen for håndbolddrengene, men har nu kikset to ud af to gange (Foto: Lars Poulsen)
Gudmundur Gudmundsson er chefen for håndbolddrengene, men har nu kikset to ud af to gange (Foto: Lars Poulsen)
 

Under Ulrik Wilbek blev samtlige spillere benyttet i samtlige kampe, men Gudmundur Gudmundsson havde før Danmarks exit slet ikke givet Alexander Lynggaard et eneste sekund, ligesom Peter Balling heller ikke havde fået meget spilletid. Måske var det afgørende for marginalerne til sidst i kampene.

- Ja, specielt fordi kampprogrammet var lagt, som det var. Det kunne godt gøre nogle spillere lidt slidte, men det kræver også, at han føler, at dem der skal ind, skal kunne byde ind med noget bedre, siger Boldsen.

- Rasmus Lauge var udset til at være første playmaker, men kom aldrig ind i turneringen, selvom optakten til EM og det halve år i Flensburg har vist, at han er god nok, siger Boldsen.

- Det betød, at vi manglede en spiller, og det kan godt have givet slitage til de andre, siger Boldsen.

- Danmark har jo altid været kendt for at have den bredeste trup af alle, men nu bruger vi de samme spillere igen og igen, mens tyskerne hiver den ene reserve efter den anden ind og bare bliver bedre og bedre. Har de overtaget Danmarks plads som dem med det bredeste hold?

- Jeg tror, at tyskerne har overrasket samtlige eksperter, men som du siger, så har de mange reserver, og Häfner og Kühn var meget gode i semifinalen

- Det er virkelig imponernede. Tyskland ser ud til at have det bredeste hold, og de bruger virkelig alle spillere, så det kan sagtens være, at vi kan sige, at Danmark ikke har det bredeste hold mere, siger Boldsen.

- Havde vi så bredt et hold, så havde vi nok også brugt at alle spillere, men vi har jo kun brugt 14 spillere, og så har vi fire fløje, der næsten har delt spilletiden, og så er der ikke mange tilbage, siger Boldsen.

- Men alligevel synes jeg stadig, at Danmark har et bredt hold med rigtig fornuftige spillere, og det ser også lyst ud fremover, siger Boldsen.

- Lasse Andersson blev skadet og kunne have været med. Jacob Bagersted kunne også godt have været med, men han har forcen angrebsmæssigt, og der har Nøddesbo været flyvende. Om Klaus Thomsen havde været med i stedet for Lynggaard synes jeg er hip som hap, siger Boldsen.

- Så kan man sige: 'Skulle Spellerberg og Kasper Søndergaard med'. Det kan da godt være, men jeg ville heller ikke have gjort det. Jeg synes ikke, at udtagelsen er fejlagtig, men jeg kan godt undre mig over, at han ikke bruger to spillere, men Gudmundur har set dem dagligt, siger Boldsen.

Se også: Gudmundur skadet under fiskeri

Det har været uhyggeligt at være Gudmundur på det seneste (Foto: Lars Poulsen)
Det har været uhyggeligt at være Gudmundur på det seneste (Foto: Lars Poulsen)
 

Om Danmark sluttede som nummer fem eller seks er ligegyldigt for Boldsen, men sjettepladsen ved EM var alligevel et skridt ned fra femtepladsen ved VM sidste år.

- Placeringen spiller ingen rolle. Problemet er, at man ikke når målet, man havde sat sig. Det er ikke godkendt, og det tror jeg ikke, at nogen vil argumentere imod, siger Boldsen.

- Det er anden slutrunde i træk, at vi ikke når semifinalen, og det gør det sværere næste gang, for vi skal have den selvforståelse, at vi hører til blandt de fire bedste, for det er der ingen tvivl om, at vi gør, siger Boldsen.

- Ved VM var det så snært, at vi røg ud til Spanien, men denne gang havde vi chancen for at vinde to gange, siger Boldsen, der nu glæder sig til en spændende finale mellem Tyskland og Spanien.

- Jeg tror sgu, at Tyskland vinder, men det er ikke fordi, at de er store favoritter. De kører bare på en selvtillidsbølge, og der er ikke noget, der kan slå dem ud af kurs, siger Boldsen.

- Det vil være dybt charmerende, hvis det sker, men det vil heller ikke være ufortjent, hvis Spanien løfter trofæet, for de har løftet niveauet, når de skulle, siger Boldsen.

Finalen mellem Spanien og Tyskland spilles søndag 17.30, mens Danmark spiller OL-kvalifikation fra 7.-10. april.

Se også: Wilbek: Derfor holder vi med Spanien

Gudmundur alene i verden (Foto: Lars Poulsen)
Gudmundur alene i verden (Foto: Lars Poulsen)
 

Her er Joachim Boldsen grædefærdig af grin over spiller, der brænder på tomt mål:

32 kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere