Tysk landstræner: Ubegribelig planlægning kostede Danmark

Tyskerne var glade, men havde også overskud til at anerkende, at det var den vanvittige EHF-planlægning, der kostede Danmark

Her er dommen over danskerne

WROCLAW (Ekstra Bladet): Danmark havde blot 20 timer fra den uafgjorte kamp mod Sverige, før man igen stod på banen i Wroclaw til en afgørende gyser mod Tyskland. Om semifinale-billetter.

Den tabte man 25-23, efter at de danske spillere gik helt ned til sidst og smed en to-måls føring. Faktisk scorede man ikke de sidste syv minutter, hvor man også lavede en række fejl, der afgjorde det hele til en overraskende tysk sejr.

Tysklands islandske landstræner Dagur Sigurdsson følte med danskerne efter kampen.

- Vi er nødt til at sige, at fordi vi havde den ekstra fridag, var vi friske de sidste ti-femten minutter. Der er ingen tvivl om den fordel. Det er en ubegribelig måde at lave kampplanen på, og det må man også være fair nok til sige nu her.

- Kunne man se det på danskerne?

- Det synes jeg. De sidste ti minutter lavede de flere fejl, end de plejer, og det skyldes ofte træthed.

Udnyttede svensk taktik
Derudover havde tyskerne også den kæmpe fordel, at de kunne se Danmarks kamp mod Sverige, hvor svenskerne forsøgte en række af de ting, som man også havde forberedt som en del af egen kampplan.

- Vi så kampen mod Sverige, og det matchede vores plan med at spille 4-2 og 6-0 i forsvaret og skifte lidt rundt. Også i angrebet. Vi fik justeret de små detaljer, og det hjalp os, sagde en selvsagt glad Sigurdsson til Ekstra Bladet efter kampen.

- Vi havde allerede forberedt den taktiske plan, men vi så selvfølgelig, hvordan Danmark reagerede på svenskernes måde at gribe tingene an på, og så justerede vi derfra.

- Hvad var så planen?

- Planen var at tage to skytter ud. Vi havde problemer i starten med (Michael) Damgaard, (Mads) Mensah og Mikkel (Hansen), men i anden halvleg fik vi justeret nogle ting i vores 6-0 forsvar, der gjorde, at vi ikke fik de skud hen over vores hoveder.

Inden kampen meddelte assisterende træner for Danmark Tomas Svensson, at man var klar på, at tyskerne ville komme i 4-2 og 6-0. Alligevel løb Danmark tør for ideer til sidst, hvor skuddene kom desperat og fra enkelt-personer. Og så blev det nemt at pille dem for Andreas Wolff i Tysklands mål.

Ingen undskyldninger
De danske spillere ville ikke bruge den håbløse kampplanlægning fra EHF som undskyldning. I stedet var det manglede løsninger på vores modstanderes taktik, der var problemet ifølge højrefløj Hans Lindberg.

- Det er en bitter følelse lige nu. Vi starter ellers med fyr og flamme og spiller det håndbold, vi gerne vil, og så choker vi fuldstændig. Både mod Sverige og nu mod Tyskland. Der er en del ting, der ikke fungerer, og vi får det slet ikke løst, at begge hold går op på os. Vi får ingen kontrol på vores angrebsspil.

Der var ikke just muntre miner på den danske bænk i kampen mod tyskerne. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold EM 2016_flyttet - 27. jan. 2016 - kl. 20:06 Kæmpe fiasko - men kun en dansker dumper

- Hvor går det galt?

- Jeg synes, det er i angrebet, vi famler efter løsninger. Vi bliver alt for afhængig af enkeltmands-præstationer. Det bliver skud fra ni og ti meter. Vi har ingen fart på spillet, og det hænger sammen med, at de går op offensivt på os. Endnu engang har vi en fantastisk dårlig slutfase.

- Mangler I løsninger?

- Det er sgu svært sige lige nu.

- Er vi blevet læst?

- Det er svært at sige. Begge hold havde forberedt sig taktisk rigtig godt på os. Vi har i hvert fald svært ved at finde løsninger i dag. Specielt i anden halvleg.

- Jeg ved ikke, om vi dør for kræfter. Om vi løber tør. Der bliver trukket mange veksler på nogle spillere i stor stil de sidste par kampe. Det er svært at sige hvorfor. Det er bare pisseærgerligt.

- Vi har holdet til at skulle være en del af en semifinale. Men vi har ikke fortjent, når vi ikke kan slå et Tyskland med så mange skader, lyder det fra Lindberg, der selv til daglig spiller i den tyske Bundesliga - inden EM for Hamborg og efter EM for Füchse Berlin, efter Hamborgs konkurs.

Håndbold EM 2016_flyttet - 27. jan. 2016 - kl. 21:40 Mikkel: Ingen undskyldning - men Tyskland hvilede i tre døgn

63 kommentarer
Vis kommentarer
Håndbold
Hent flere