Dræbende kedsommelig Ninja-film

'Ninja Assasin' er et gigantisk tilbageskridt for instruktøren James McTeigue, som debuterede med ’V for vendetta’

Det høje tempo i 'Ninja Assassin' kan ikke skjule manglen på en ordentlig historie. (Foto: Sandrew Metronome)
Det høje tempo i 'Ninja Assassin' kan ikke skjule manglen på en ordentlig historie. (Foto: Sandrew Metronome)

'Ninja Assassin' Instr.: James McTeigue. Medv.: Rain, Naomie Harris, Shô Kosugi, Ben Miles m.fl. 99 min. Premiere i 12 biografer

Allerede den meget blodige åbningsscene, hvor afhuggede lemmer flyver gennem luften i en blanding af ’Matrix’-agtig computergrafik og old school-kampsportsfilm, ligger kortene helt åbent på bordet. Det her handler først og fremmest om at vise så megen vold som muligt, og målgruppen er uden tvivl konsolspillende ungersvende med et højt testosteronindhold i kroppen.

Og det er som sådan ærlig snak. Men derfor behøver udførelsen jo ikke være så hjælpeløs. Historien, der skal binde slagsmålene sammen, er selv inden for genrens spinkle præmisser usædvanlig klodset skruet sammen.

Det er noget med en gammel, hemmelig ninja-klan, der ved hjælp af smertefulde ydmygelser og hård træning opdrætter forældreløse børn til effektive og skruppelløse dræbermaskiner, som enhver kan hyre for 50 kilo guld pr. hoved, som skal rulle.

Ingen af skuespillerne besidder et gran af troværdighed, kampscenerne udspilles ofte i dunkelt halvmørke, og man bliver meget hurtigt ligeglad med, hvem der dræber hvem.

Man ønsker blot, at de kan få det overstået i en fart, så man slipper for at bruge mere tid på dette trivielle makværk, der er et gigantisk tilbageskridt for instruktøren James McTeigue, som debuterede med den omdiskuterede, men langt mere interessante ’V for vendetta’.
0 kommentarer
Vis kommentarer