Sex, sandhed og konsekvens

'Towelhead' er noget så bizart som en feel-good film om bl.a. pædofili. Det er en trist offerhistorie, der samtidig er sjov, rørende, nuanceret og tankevækkende

På trods af sine triste emner (bl.a. pædofili og racisme) er 'Towelhead' en både sjov og rørende film. (Foto: SF Film)
På trods af sine triste emner (bl.a. pædofili og racisme) er 'Towelhead' en både sjov og rørende film. (Foto: SF Film)

'Towelhead'. Instr.: Alan Ball. Medv.: Summer Bishil, Aaron Eckhart, Peter Macdissi, Toni Collette, m.fl. 116 min.

'Towelhead', der baserer sig på en roman af Alicia Erian, er Alan Balls debut som instruktør, men han har før skrevet manuskript til 'American Beauty' og skabt HBO's fremragende tv-serie 'Six Feet Under', så nogen novice er han ikke. Og heller ikke bleg for at lave nogle ridser i lakken.

13-årige Jasira (Summer Bishil) sendes over for at bo hos sin strenge, libanesiske far (Peter Macdissi), da hendes mor opdager, at hendes unge kæreste hjælper datteren med at barbere sin kønsbehåring.

Jasiras spirende seksualitet, som efter amerikanske forhold adresseres meget eksplicit, spiller en væsentlig rolle i 'Towelhead', ikke mindst da hun voldtages af naboen (Aaron Eckhardt), hvis søn hun er babysitter for.

Men da filmen udspiller sig ved Golfkrigens udbrud, bliver faderens arabiske baggrund også pludselig et ømtåleligt emne i det pæne forstadskvarter. At han så ikke selv er helt farveblind bliver tydeligt, da Jasira indleder et forhold til en sort klassekammerat.

Men Balls store fortjeneste er netop, at intet her er sort eller hvidt.

'Towelhead' er ikke (kun) en trist offerhistorie om svigt og misbrug, men også en sjov, rørende, nuanceret og tankevækkende historie om det der mærkelige grænseland mellem barn og voksen, hvis oplevelser på godt og ondt mærker os for livet.

Ikke mindst, fordi de tre bærende roller spilles så ægte og facetteret af Summer Bishil, Peter Macdissi og Aaron Eckhart. Især sidstnævnte får det optimale ud af sin svære figur.

En feel-good film om bl.a. pædofili. Hvem ville nu have troet, at det var muligt?

0 kommentarer
Vis kommentarer