Nødlandet på savannen

Ekstra Bladets anmelder savner mere brug af pingvinerne i 'Madagascar 2', men er ellers godt underholdt

'Madagascar 2' er noget så sjældent som en toer, der er bedre end forgængeren. (Foto: UIP)
'Madagascar 2' er noget så sjældent som en toer, der er bedre end forgængeren. (Foto: UIP)

'Madagascar 2' Instr.: Eric Darnell og Tom McGrath. Danske stemmer: Søren Fauli, Mick Øgendahl, Jesper Asholt, Trine Dyrholm, m.fl. 89 min. Premiere i 84 biografer

Dreamworks bud på familieunderholdning i julen er en opfølger på 2005’s ’Madagascar’ med en stort set identisk historie, hvilket jo ikke ligefrem tyder på vanvittig kreativt overskud. Slet ikke i forhold til konkurrenten Pixar, som er aktuel med den fremragende ’Wall-E’.

Men når det er sagt, fungerer ’Madagascar 2’ som sådan glimrende på sine egne beskedne præmisser, som er at levere en omgang harmløs underholdning, som de mindste sikkert vil elske, og deres forældre hverken vil krumme tæer eller falde i søvn over. Faktisk er der tale om noget så sjældent som en toer, der er bedre end etteren. Replikkerne er skarpere og animationen flottere.

Løven, zebraen, giraffen og flodhesten fra Central Zoo i New York, der sidste gang strandede på Madagascar, nødlander i denne ombæring på den afrikanske savanne. Men det er ikke alle, der byder dem lige velkommen. Og så har vi balladen.

Men mon ikke det hele løser sig til sidst, så hele familien kan forlade biffen uden traumer? Og så ellers blot vente på treeren. Der gerne må gøre mere brug af filmenes absolut sjoveste karakterer, pingvinerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer