Femstjernet hestefilm

’Hvor er Winkys hest?’ er den sødeste børnefilm, der meget længe er blevet vist i de danske biografer, mener Ekstra Bladets filmanmelder

Filmen er ikke kun for hestepiger og stald-drenge. Foto: Øst for Paradis
Filmen er ikke kun for hestepiger og stald-drenge. Foto: Øst for Paradis
Hvor er Winkys hest?

Instr.: Mischa Kamp. Danske stemmer: Tine Bæk, Birgitte Raaberg, Søren Spanning. 90 min. Premiere i ti biografer landet over.


’Hvor er Winkys hest?’ er den sødeste børnefilm, der meget længe er blevet vist i de danske biografer. Den er ikke så vammelsød, at man får huller i tænderne, nej, den er sukret og charmerende på en ægte, gammeldags måde, som et hold kæft-bolsje, man har lyst til at lade ligge i munden rigtig længe.

Filmen er en fortsættelse til ’Winkys hest’, en hollandsk børnefilm om den kinesiske Winky, der flytter til Holland med sine forældre, og som skal tilpasse sig et nyt samfund.

Integrations-problemer var den første films omdrejningspunkt, men nu er Winky faldet til og nyder at passe Amerigo – en flot, hvid hoppe, som den hollandske julemand har efterladt til hende i den første film. Det er en anelse indforstået i starten, hvis man ikke har set forgængeren, men man lever sig hurtigt ind i Winkys univers.

Og man gruer med hende, da hesten pludselig forsvinder, og forstår, hvorfor hun føler sig udenfor, da familien pludselig forøges med en lille ny.

’Hvor er Winkys hest’ er en lille, indfølende humørspreder med de dejligste, små størrelser i hovedrollerne. Det er sjældent, man ser en film, der kan få hjertet til at banke og tankerne til at flyve hos både børn og voksne. Fik man ikke set den på børnefilmfestivalen, skal man skynde sig at hive poderne med i biografen nu.
0 kommentarer
Vis kommentarer