Ligegyldig Sex and the City

'Sex and the City'-filmen ligner desværre det den er: En forvokset tv-serie, synes Ekstra Bladets anmelder. Se her hvor mange stjerner, den får

De fire veninder fra Sex and the City vækker ingen fryd hos Ekstra Bladets anmelder. (Foto: SF Film)
De fire veninder fra Sex and the City vækker ingen fryd hos Ekstra Bladets anmelder. (Foto: SF Film)

Det kan næppe være forbigået nogens opmærksomhed, at der fredag er premiere på filmversionen af ’Sex and the City’. Og der er sikkert mange, som har været nødt til at skylle et par cosmopolitans ned for at dulme forventningspresset.

Dem hører jeg så ikke til, skal jeg nok indlede med at sige. Bortset fra en række tilfældige stop under kanalsurfingen har jeg absolut intet forhold til serien. Det være sig positivt eller negativt. Snarere indifferent. Og sådan har jeg det egentlig stadig.

Hvis der skulle være andre novicer derude, kan jeg fortælle, at ’Sex and the City’ har baggrund i en klummeserie i The New York Observer, som HBO udviklede til en tv-serie, der løb i seks ekstremt populære sæsoner i årene 1998-2004, og til stadighed genudsendes på tv-stationer verden over.

Og som især blev berømt for sine (efter amerikanske forhold) bramfri og eksplicitte replikker. Især angående den seksuelle del af tilværelsen. Der er også dem, som mener, at serien gav et godt indblik i den kvindelige psykologi og hvordan veninder relaterer til hinanden. Det håber jeg så ikke er tilfældet.

Stridigheder
Efter længere tids stridigheder mellem filmens producent (og seriens absolutte stjerne) Sarah Jessica Parker og især Kim Cattrall omkring størrelsen (eller rettere sagt forskellen) på de tos honorarer, er det altså lykkedes at få noget der plotmæssigt svarer til et tv-afsnit til at vokse til næsten to og en halv times spilletid. Mindre kunne ikke gøre det.

Men så er der også plads til to modeshows undervejs og en nærmest grotesk opvisning i product placement, der faktisk syntes at være filmens væsentligste ærinde. Det kan man jo så alt efter sindelag tage som enten en anbefaling eller en advarsel.

Vi møder de fire velhavende og ekstremt selvoptagede veninder mellem 40 og 50 år fra Manhattan (som er både seriens og filmens femte hovedperson) fire år efter seriens afslutning. De to vigtigste ting i verden er stadig kærlighed og mærkevarer (ikke nødvendigvis i den rækkefølge). Og de står alle overfor en skillevej – eller i hvert fald et mindre bump – i tilværelsen.

Samantha (Kim Cattrall) har svært ved at blive i sit parforhold med en yngre tv-stjerne, da hun jo egentlig kun elsker sig selv. Miranda (Cynthia Nixon) kan ikke finde ud af om hun kan tilgive sin mand for et enkelt sidespring. Charlotte (Kristin Davis) er glad for sin adoptivdatter, men vil så gerne have ’sin egen’.

Og vigtigst af alt: Carrie (Sarah Jessica Parker) og Mr. Big (Chris Noth) har endelig besluttet sig til at blive gift, efter at han i årevis har brugt hende som en dørmåtte.

Ingen overraskelser
Jeg skal selvfølgelig ikke røbe, hvordan det ender, men tvivler på, at der er nogen, som bliver overraskede over udfaldene.

Seriens sarkastiske undertoner er desværre voldsomt nedtonet i filmversionen, og det frække består i glimtet af en penis og en hund, som knepper enhver pude på sin vej. Og det humoristiske højdepunkt er en, som skider i bukserne.

Men pyt, målgruppen vil sikkert føle sig hensat til et Louis Vuitton-designet himmerige. Vi andre kan nok finde på noget andet at foretage sig imens. Man kunne jo eksempelvis snuppe et par afsnit af ’The Sopranos’.

0 kommentarer
Vis kommentarer