Tandlæger lokker med gratis lån

En række tandlæger lokker med en ny type lån uden rentebetaling og gebyrer til at betale de store tandregninger

Betal for den dyre krone lidt efter lidt.
Betal for den dyre krone lidt efter lidt.

Tandlæger vil gerne have en pæn bid af familiernes månedsbudget på linje med husleje, mad, tøj og benzin. Derfor lokker en række tandlæger med en ny type lån uden rentebetaling og gebyrer til at betale de store tandregninger. Det skriver Politiken lørdag.

Tandlægen betaler renterne
Tandlæge Charlotte Nyby fra Aalborg Tandplejeteam går så langt som til at betale de renter og gebyrer, det koster for hendes kunder, hvis de er nødt til at låne penge for at betale til for eksempel en implantatkrone.

Deles regningen på 8.500 kroner over i for eksempel 10 bidder, betaler kunden blot 850 kroner om måneden, mens Charlotte Nybys klinik så betaler renteudgiften på ca. 800 kr. til det finansieringsselskab - sparTrelleborg finans - der låner pengene ud.

Det nye tilbud fra tandlægerne skyldes ifølge Charlotte Nyby, at flere danskerne er blevet bedre til at passe på tænderne og ønsker, at de holder hele livet i gennem.

- Det betyder ofte, at man vælger nogle lidt dyrere, men mere holdbare løsninger. For at få råd til det i månedsbudgettet, er der så nogle, der vælger løsningen med et rentefrit lån hos os, siger hun til Politiken.

Forbrugerrådet skeptisk
De rentefrie tandlån lyder således besnærende, men hos forbrugerrådet, har sundhedspolitisk medarbejder Margrethe Nielsen udtrykt skepsis, da et af de nye lån - den såkaldte Kronekonto - blev lanceret for tre måneder siden.

- For det første frygter vi, at patienterne alligevel kommer til at betale i den sidste ende. Desuden binder det patienterne til tandlægerne, så de ikke har mulighed for at afsøge markedet for en billigere løsning, sagde hun til Dagbladet Børsen.

Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen