På indkøb med Carsten Bang

kup! er på indkøb med stand-up-komikeren Carsten Bang, der turnerer landet rundt med sit one-man-show ’Har Satan en Fætter?’. To gange har han været fuld på scenen, han elsker chokolade-øl, og så tager han gerne en øl at sove på

Carsten Bang er vild med øl, og tager gerne en enkelt at sove på efter et show.
Carsten Bang er vild med øl, og tager gerne en enkelt at sove på efter et show.

Der er trængt i den lille biks Ørsted Vin & Tobak på H.C. Ørstedsvej 40 i København denne råkolde eftermiddag. For ud over at lange cigaretter, ostepops og lottokuponer over disken skal ekspedienten også give små foredrag om de mange specialøl, som forefindes på hylderne.

Hvorfor syntes du, at det kunne være hyggeligt at tage kup! med ud at købe øl?

– Jeg trængte til en øl, da du ringede. Desuden kan jeg godt lide at gå på øl-shopping og smage på nye varianter. Så var det her jo en fin lejlighed til at gøre det.

Er du så glad for øl, at du er deroppe, hvor Sundhedsstyrelsen løfter pegefingeren?

– Nej, jeg drikker i øjeblikket ikke 21 om ugen, så jeg er ikke i Sundhedsstyrelsens farezone. Jeg er flyttet til Svendborg, så i modsætning til tidligere tager jeg direkte hjem efter mine job. Og så sidder jeg en gang imellem og nyder en øl for mig selv inden sengetid.

Bruger du øl til andet end at drikke?

– Hvis du tænker på at bruge det i madlavningen, så nej. Men forleden vaskede jeg da gulv i det, da min øl blev ved og ved med at bruse over. Gulvvask i øl kan dog på ingen måde anbefales.

Hvad er den mest mindeværdige øloplevelse, du har haft?

– Det var i 1989, da jeg var i Sydney. Her snakkede jeg med en amerikaner om, hvad der var dansk. Jeg nævnte IKEA og Carlsberg, men havde jo kun ret i det sidste. Det overbeviste jeg amerikaneren om, da jeg hentede en Elefant-bajer i baren. Tænk, at man kunne få en Carlsberg Elephant i Australien dengang.

Hvor meget øl drak du, dengang du var ung og vild?

– Helt vildt meget. Specielt på Møllekroen i Kjellerup, hvor der ind imellem var fri fadøl i en time. I hverdagene, vel at mærke. Så den snak om at gymnasieeleverne ikke kan koncentrere sig i timerne om mandagen, fordi de har været i byen i weekenden, er ingenting ved siden af nogle af de skoledage, vi havde dengang.

Har du nogen sinde været påvirket af alkohol, når du har været ude og optræde?

– Ja, to gange. Første gang, hvor jeg drak mig stiv i Gammel Dansk, snaps og øl, inden jeg skulle på scenen med Casper Christensen og Thomas Wivel. Anden gang sad jeg i Tivoli med Thomas Wivel og drak øl og snaps, da de ringede fra Comedy Zoo og spurgte, om jeg kunne komme ind og optræde. Det sagde jeg ja til, og showet blevet faktisk helt fantastisk.

Hvilket sted forbinder du umiddelbart med øldrikkeri?

– Det må være Tuborg, øllets livmoder. I gymnasiet skulle vi på en eller anden dødssyg udflugt, men den boykottede vi drenge og tog i stedet på Tuborg, hvor vi fik en rundvisning og drak os godt stive.

Du er ret vild med chokolade-øl. Hvorfor?

– Jeg smagte sådan én første gang for tre-fire år siden på en café i Aalborg. Først tænkte jeg, at den måtte smage vammelt og klamt, men den overraskede særdeles positivt.

Hvilken slags øl undgår du?

– Jeg er hoppet af modebølgen med hvedeøl. Desuden er hasselnødde-øl udelukket. Jeg kan ikke tåle nødder, så min mund vil formentlig gå helt amok. Nej, det har måske ikke den helt store betydning, når nødderne er opløst i øl, men alligevel ...

Carsten Bang trækker på smilebåndet og kigger nok en gang saligt på de mange forskellige etiketter, som pryder flaskerne i køleskabet. Det får en kunde til at udbryde:

– Jeg glæder mig sgu til den dag, hvor jeg bliver påvirket bare ved at kigge på etiketten.

Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen