Tilstandsrapporter skal forbedres

Kvaliteten er tilstandsrapporterne er ikke god nok. Derfor nedsætter Justitsminister Lene Espersen (K) nu et udvalg, som skal give rapporterne et servicetjek.

Duer ikke. Advokater, ejendomsmæglere og boligejere er enige. De nuværende tilstandsrapporter er ikke det papir værd de står på. Derfor tager justitsminister Lene Espersen (K) nu konsekvensen og nedsætter et sagkyndigt udvalg, som skal kigge den nuværende ordning for huseftersyn efter i sømmene.

- Det er vigtig, at der fortsat er almindelig opbakning til ordningen, og jeg ser derfor frem til, at den får et grundigt servicetjek, siger ministeren.

Onsdag mødtes hun med boligadvokaterne, ejendomsmæglerne, Forbrugerrådet og forsikringsbranchen, og her var der bred opbakning til at stramme kravene til huseftersynet, så både køber og sælger kan stole på tilstandsrapporten.

Huseftersynet blev indført i 1996 og bruges i dag stort set i alle hushandler. Den omfatter en rapport om synlige fejl ved huset og et forsikringstilbud, så køber kan forsikre sig mod skjulte fejl og mangler.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen