Sådan får du flere penge

Gider man pendle et par timer hver dag, kan det give flere tusinde ekstra kroner til forbrug om måneden, så det kan blive til en ret god timeløn

Flyt væk fra de dyre huse i Nordsjælland og få et markant større rådighedsbeløb.
Flyt væk fra de dyre huse i Nordsjælland og få et markant større rådighedsbeløb.

Her er opskriften på, hvordan man får 150.000 kroner, 250.000 kroner eller måske mere endnu til ekstra forbrug om året: Flyt væk fra hovedstaden og Nordsjælland. Køb i stedet bolig i Holbæk, Vordingborg, Ringsted, Slagelse, Nyborg, Næstved eller endnu bedre i Sverige eller på Lolland Falster og bliv pendler.

Det kan give rigtigt mange ekstra penge til forbrug, også når der tages højde for, at udgifterne til transport vokser voldsomt.

Selv med ekstra bil sparer man penge
BRFkredit har for Berlingske Business regnet på, hvor meget en almindelig familie med en årsindkomst i husstanden på 660.000 kroner kan få ekstra til forbrug om året, hvis de flytter fra en dyr til en billig kommune. Regnestykket tager højde for kommuneskatter og grundskyld, udgifter til vuggestuer og børnehaver, boligpriser og masser af andre forhold, der svinger fra by til by. Der er også taget højde for, at familien, som flytter længere væk fra sit arbejde, får brug for enten bil eller togkort til København - hver dag.

Besparelse på 89.000 kroner
En flytning fra eksempelvis Birkerød til Bramsnæs, der ligger ved Isefjorden i Hornsherred på Sjælland, kan udløse en besparelse på hele 89.000 skattefrie kroner om året. Det er mere end 7.400 kroner om måneden til forbrug.

Det er først og fremmest gigantiske forskelle i boligpriserne, der giver de store gevinster. Et typisk parcelhus i Birkerød koster mindst 3,6 millioner kroner, men det kan fås for 2,9 millioner kroner i Bramsnæs og bare 1,3 millioner kroner i Høng på Vestsjælland eller i Skurup i Sydsverige.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen