Bolig-boblen er ved at briste

Der er lige nu flere boliger til salg, end der har været i mere end to et halvt år. Det er købers marked, og normale tilstande er så småt på vej

Den meget omtalte bolig-boble er måske ved at briste.
Den meget omtalte bolig-boble er måske ved at briste.

De vanvittige prisstigninger på det danske boligmarked, der har gjort almindelige mennesker med to værelser og et lokum til murstensmillionærer, er ved at falde tilbage til et mere normalt leje.

Lige nu er der eksempelvis flere boliger til salg, end der har været i de sidste cirka to et halvt år. Køberne på boligmarkedet er ikke længere så desperate efter at fyre millioner af kroner afsted efter det første og bedste håndværkertilbud, som de var tidligere.

- Stigningen i udbuddet har været meget markant i løbet af meget kort tid, siger cheføkonom Thomas Torp fra Dansk Ejendomsmæglerforening til Ekstra Bladet.

Det stigende udbud af lejligheder kan ifølge de fleste eksperter kun tolkes på en måde: Tiderne med de opskruede priser, hvor alt blev solgt i lyntempo er forbi, og mere normale tilstande er på vej.

Rådet til boligkøberne er derfor lige nu, at man skal have is i maven og forhandle om prisen med sin lokale ejendomsmægler, der som noget nyt meget vel kan være med på at give et klækkeligt afslag i prisen.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen