FRONTALT: - Jeg valgte selv at tage tørklæde på

Den 24-årige jurastuderende Natasha Al-Hariri insisterer i FRONTALT, at hun selv har valgt at gå med tørklæde, og hun understreger, at hun på ingen måder er blevet påbudt at gå med tørklæde af andre end hendes skaber

Se et udklip af FRONTALT her.

Se hele debatten her: Se også: FRONTALT: Se hele debatten mellem Pia Kjærsgaard og Natasha Al-Hariri

Ingen mænd kan bestemme, hvad Natasha Al-Hariri vælger at beklæde sit hoved med. Det gjorde den 24-årige jurastuderende helt klart for Pia Kjærsgaard i FRONTALT – retten til at bære religiøse symboler i offentligheden.

Selv forstår Dansk Folkepartis værdiordfører ikke, hvorfor muslimske kvinder i Danmark vælger at gå med tørklæder.

- Jeg synes, det ville dejligt, hvis muslimske kvinder tog tørklædet af. Man ser flere og flere rundt på gaderne og jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg forstår ikke hvorfor. Under alle omstændigheder er det utåleligt, at en lærer går med tørklæde. En lærer, en myndighedsperson bør være neutral og ikke gå med tørklæde for at sige det enkelt.

Se også: Måling: Indvandrere anerkender ikke danske værdier

- Problemet med det er, at man udstråler noget helt andet, end det man gerne vil identificeres med her i Danmark. Man bærer sit tørklæde og man er tildækket. Hvorfor er man det? Og det der med at det står i Koranen, det kan jeg ikke bruge til noget. Hvorfor går du med det, Natasha? Er der nogle mænd, der siger, at du skal? Jeg har indtrykket af, at muslimske mænd har nogle anderledes seksuelle lyster end andre mænd, fordi de ikke kan tåle at se en kvinde, med mindre der er tørklæde på. Jeg forstår det ikke.

Se også: DF vil straffe foreninger med islamister i ledelsen

Hertil svarer Natasha Al-Hariri:

- Nej, der er absolut ingen mænd, der beder mig om at tage mit tørklæde på. Jeg valgte selv at tage mit tørklæde på, da jeg var 13 år gammel. Jeg havde endda tigget og bedt mine forældre om lov i flere år. Da de så så, at jeg var moden nok til at gøre det i det danske samfund, så gav mine forældre mig lov. De gav simpelthen efter mit ønske. Jeg er ikke blevet tvunget til at bære det. Og nej, jeg tror ikke, at muslimske mænd har andre seksuelle lyster.

- For mig er det er et religiøst påbud, og det er derfor, at jeg går med tørklæde, siger Natasha.

Se klippet fra FRONTALT i toppen af denne artikel.              

Skal der være tørklædeforbud i folkeskolen?

Se resultat

Skal der være tørklædeforbud i folkeskolen?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen