ATT: Poul Hauch, advokat for Det Islamiske Trossamfund

 

Striden handler om iman Haitham Al-Haddads holdninger til homoseksuelle. Foto: Anthon Unger
Striden handler om iman Haitham Al-Haddads holdninger til homoseksuelle. Foto: Anthon Unger

 

Jeg retter henvendelse på vegne af demokratiet.

Kvinderettigheds-forkæmperen Geeti Amiri udtalte sidste år i Radio24syv, at imam Haitham Al-Haddad mener, at homoseksuelle bør stenes. Du og din klient truer hende nu med retssag, hvis ikke hun betaler 10.000 kr. og undskylder sine udtalelser om Det Islamiske Trossamfunds gæsteprædikant, Al-Haddad.

Du har ret i én ting. Saudiarabiske Al-Haddad har ikke ordret sagt, at homoseksuelle bør stenes. Han mener bare, at de ikke skal eksistere. Henrettelsesmetoden har han ikke prædiket om, men hans endemål er at indføre sharia-lovgivning og totalitære regimer i Europa. Ligesom man ser det i Saudi-Arabien og Iran.

Disse lande stener ikke homoseksuelle, nej. De hænger, pisker eller halshugger dem i stedet. Imam Al-Haddad tror på en gud, der hader homoseksuelle. Han tror også på en gud, der hader kvinder. Utroskab er aldrig sjovt, men jeg antager, at han hader kvinder, når han synes, de skal stenes for det.

Du repræsenterer en homofobisk og diktatur-begærende imam, der mener, at jøder er efterkommere af aber og grise. Du deltager i islamisternes dagsorden om at danne præcedens for at lægge låg på unge debattører, der vover pelsen og kritiserer hjernevaske(n)de imamer.

Jeg hylder dog selve det, at du er forsvarsadvokat. Forleden forsøgte en journalist fra Radio24syv at retfærdiggøre, at han havde brudt navneforbuddet i en terrorsag. Han insinuerede over for sagens forsvarsadvokat, at det var amoralsk at forsvare en terrorist. Journalisten tog fejl. Uanset om man er terrorist, har man krav på en fair rettergang. Og en fair rettergang er betinget af, at man har en forsvarsadvokat som dig.

Men i dette tilfælde er du ikke forsvarsadvokat. Du vil aktivt rejse en civil sag på vegne af en imam, der ønsker at indføre et kalifat, hvor dit erhverv i øvrigt ville være ubrugeligt. Der findes da forsvarsadvokater i diktaturstater, men deres rolle er udelukkende symbolsk, fordi eneherskeren til enhver tid kan underkende domstolenes afgørelser.

Jeg er jurastuderende, og du er uddannet jurist ved Københavns Universitet. Vi har siddet i de samme undervisningslokaler. Vi er begge blevet undervist i demokratiets kerne og grundloven. På jurastudiet bliver vi uddannet i at opretholde demokratiet, men du har misforstået din uddannelse i dette tilfælde. Du repræsenterer islamister, der vil bruge demokratiet til at ødelægge demokratiet.

Først inviterer Det Islamiske Trossamfund ekstremistiske sharia-prædikanter til Danmark. Dernæst forsøger de med hjælp fra dig at give medier, politikere og debattører mundkurv på, når de kritiserer ekstremisterne.

Du er selvfølgelig ligeglad med, at du har fået dig en tabersag. Din klients påstand er svag og lugter langt væk af skræmmekampagne, men du får dit advokatsalær under alle omstændigheder.

Selvfølgelig skal du være advokat for Det Islamiske Trossamfund og Haitham Al-Haddad. De kan have behov for en advokat som enhver anden. Men vil du ikke overveje at sige fra, når du i fremtiden modtager sager, der udelukkende har til formål at fastslå måden, hvorpå imam Al-Haddad ønsker at udrydde homoseksualitet?

Jeg hører gerne fra dig inden 14 dage.

Følg Ekstra Bladets Hey-hold på de sociale medier - klik på nedenstående links:

Instagram

Facebook

Twitter

Og så kan du også følge de tre bloggere på Snapchat - Her er brugernavnet: ekstrabladethey

(Snapchat-brugere - tag et billede i Snapchat af nedenstående foto, så følger du automatisk Hey-bloggerne på Snapchat.)

115 kommentarer
Vis kommentarer