'Det er virkelig populært med nazi-sammenligninger'

Temaet for den sidste uges tid synes at have været nazi-sammenligninger. 

Ikke nok med at Lars Løkke blev portrætteret som nazist i The Guardian. TV-Avis-entuasiast og tidligere Twitter-fænomen, Mogens Camre, blev også dømt for racisme i landsretten, fordi han i et tweet sammenlignede muslimer med nazister. 

Det er virkelig populært med nazi-sammenligninger, så jeg tænker, at jeg hellere må prøve at kaste mig ud i det. Også for lige at finde ud af, hvornår det er racisme, og hvornår det er noget, som Pia Kjærsgaard mener, at man “bør trække tilbage og beklage”.

Nazi-kortet bliver typisk spillet, hvis man uenig med nogen eller virkelig vred på dem.

Men der findes også grænser for, hvornår man kan hive nazi-sammenligninger op af hatten. Uanset hvor vred man er. For eksempel ville det være helt forkert at sammenligne DSB med nazisterne. Men selvfølgelig mest fordi DSBs toge aldrig kører til tiden.

Mogens Camre sammenlignede muslimer med nazister, men kan man overhovedet sætte lighedstegn mellem nazisme og religion? 

Ja, ja, der er da visse ligheder. Ligesom mange jøder og muslimer, så skar nazi-lægen Joseph Mengele også i børn af ideologiske årsager. Til gengæld gjorde han det ikke for at tilfredsstille en fiktiv karakter. Og ja, de store religioner har da nogenlunde samme syn på andre religiøse mennesker og homoseksuelle, som nazisterne havde, men til gengæld havde nazisterne et marginalt mere positivt kvindesyn. Så den sammenligning er jo helt forkert.

Men hvem kan jeg så sammenligne med nazisterne? Et godt bud kunne være Kanye West. Manden er en douchebag, men bliver tit kåret som et af verdens mest velklædte mennesker. En velklædt idiot? Lyder det bekendt? Hvem var ellers nogle velklædte idioter? Nazisterne. Ergo må Kanye West være nazist. Skakmat. 

Et andet eksempel er Socialdemokraterne. De seneste år har partiet taget noget af en højredrejning. Nogle gange bliver Socialdemokraterne forkortet til S. Og hvilket parti var ellers højreorienteret og havde et S i partinavnet? NSDAP. Ergo er Socialdemokraterne nazister. Og hvad med Twitter-brugeren Mogens Camre? En højrefløjspolitiker med sideskilning? Mogens Camre er et halvt overskæg fra at være Hitler. Den her leg er næsten for nem.

Nej okay, den er for åndssvag. Altså, både nazi-sammenligninger og det at forvente undskyldninger og tilbagetrækninger af nazi-sammenligninger. Det virker bare dumt. Især når det kommer fra en benhård ytringsfrihedsforkæmper som Pia Kjærsgaard. 

Hvordan kan vi ellers holde fast i ytringsfriheden, hvis vi beder folk om at lade være med sige de ting, som vi ikke vil høre?

Er der ikke ved at gå inflation i nazi-sammenligninger? Et eller andet sted oppe i himlen sidder folk som Stalin, Mao og Mussolini - må Gud være deres sjæle nådig - og føler sig overset, fordi vi altid sammenligner folk med nazister. 

Så måske skal vi til at opdatere vores vredesudbrud og spille et andet kort. Vi er jo så heldige, at vi har masser af forfærdelige diktatorer og regimer at vælge imellem. Det ville da helt ærligt også være mere festligt at se Lars Løkke i et af Gaddafis farvestrålende outfits.

Følg Ekstra Bladets Hey-hold på de sociale medier - klik på nedenstående links:

Instagram

Facebook

Twitter

Og så kan du også følge de tre bloggere på Snapchat - Her er brugernavnet: ekstrabladethey

(Snapchat-brugere - tag et billede i Snapchat af nedenstående foto, så følger du automatisk Hey-bloggerne på Snapchat.)

1 af 2 
2 af 2 
134 kommentarer
Vis kommentarer