'Hvis forældre gerne vil hjernevaske deres børn...'

Koranskole i Lahore, Pakistan.
Koranskole i Lahore, Pakistan.

Nogle gange er jeg lige nødt til at tjekke kalenderen, når jeg læser nyheder. Bare for lige at være helt sikker på, at det her er 2016. 

Det viser sig, at en skolepsykolog på en muslimsk friskole har sagt til unge piger, at de ikke må have kærester eller ’indgå i seksuelle relationer’ før ægteskabet, fordi Gud ikke synes om den slags. 

Det er der som sådan ikke noget underligt i. Altså, bortset fra kombinationen af religion og ordene ’fri’ og ’skole’. Og så måske kombinationen af ’skole’, ’psykolog’ og religion. 

Der er så mange forvirrende ting i den historie, at min hjerne var ved at eksplodere, da jeg læste den. Er en skole overhovedet en rigtig skole, hvis den primært underviser ud fra én bog og/eller underviser om ting, der slet ikke er beviser for? Og er en psykologs opgave ikke at ’vaske’ patientens hjerne i stedet for bare at hjernevaske patienten? 

Hvis min psykolog sagde til mig, at jeg ikke måtte have en kæreste eller dyrke sex før ægteskabet, fordi en usynlig mand i himlen sagde det, så ville jeg nok sende min psykolog til psykolog.

Det mest forstyrrende ved historien er dog, at den muslimske friskole sidste år fik 18,5 millioner kroner fra staten. Det er jo sindssygt. Jeg forstår ikke, at man i 2016 fra statens side stadig støtter religiøse institutioner. Og så er jeg ellers ligeglad med, om det er muslimske friskoler, Folkekirken eller Danmarks Radio. 

Okay, støtten til DR kan til dels forsvares med, at deres fiktion i det mindste er underholdende og meget sjældent koster liv. Der var vel kun tre-fire mennesker, der tog deres eget liv efter at have været udsat for dialogen i ‘1864’.

Der er også den tilbagevendende diskussion om konfirmationsforberedelse: Skal den slags foregå i skoletiden i danske folkeskoler? Selvfølgelig skal det ikke det. Der findes vigtigere ting at bruge skoletiden på. Som f.eks. at undervise i fakta. 

Hvis børn skal høre røverhistorier, så kan de gøre det i fritiden. En fritid, de også kunne bruge på at læse bøger med bedre moral end Bibelen. Mai Mercado mente sidste år, at der skal være mere kristendom i folkeskolen. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal sige det her, Mai Mercado, men ligesom Konservative, så er kristendommen også noget, der hører til i fortiden. 

Til gengæld er der nok flere mennesker til gudstjeneste i danske kirker hver søndag, end der er konservative vælgere.

Hvis forældre gerne vil hjernevaske deres børn til også at leve deres liv efter eventyrfortællinger, der blev skrevet ned for flere tusind år siden efter at være blevet viderefortalt af mænd, der hverken kunne læse, skrive eller forstå, hvor solen blev af om natten, så er det fint. Gør det endelig. 

Hvis forældrene vil sende deres børn i ’skoler’, der også gør sig i den slags, så værsgo. Men at en moderne stat i 2016 skal støtte den slags foretagende med millioner af skatteydernes kroner, det virker helt vanvittigt, og jeg beder til Gud hver aften om, at det snart stopper.

Indtil videre har han ikke svaret.

Følg Ekstra Bladets Hey-hold på de sociale medier - klik på nedenstående links:

Instagram

Facebook

Twitter

Og så kan du også følge de tre bloggere på Snapchat - Her er brugernavnet: ekstrabladethey

(Snapchat-brugere - tag et billede i Snapchat af nedenstående foto, så følger du automatisk Hey-bloggerne på Snapchat.)

288 kommentarer
Vis kommentarer