Singlemarkedet er en pilrådden slagmark

Vi skal gøre det bedre i 2016. Det skal vi sgu.

Hvis jeg var statsminister, ville jeg forbyde alle dating-app’s ved lov fra dags dato. De har reduceret forelskelse til et levn fra fordums tid, og de har skabt en skingrende sindssyg ungdomskultur. De puster en i forvejen narcissistisk generation endnu mere op. 

Den gennemsnitlige førstegangsfødende kvinde i Danmark er 29 år. Skilsmisseraten er tårnhøj. Der er flere unge singler end nogensinde før. Der er noget galt, og mine erfaringer fortæller mig, at Tinder og Happn bærer en stor del af skylden. Selv har jeg prøvet Happn, hvor du kan chatte med folk, hvis vej du har krydset på gaden. Dog måtte jeg slette app’en efter en måned, der inkluderede dates med to forskellige fyre, og noget der ligner 100 matches. Jeg blev en tom, usikker og generelt dårlig udgave af mig selv. 

Al indledende smiger er skrottet. Tilbage er øglehjernens kødelige lyster. At knalde er efterhånden blevet det samme som at give hånd. Hvis ikke du lyner bukserne ned på minimum anden date, så hører du sandsynligvis ikke fra ham igen. Han er videre til næste swipe. Og det er han måske også, selvom du faktisk lynede bukserne ned – der var noget smukkere lige om hjørnet. Hvis du vil se ham igen, er du lige lovlig hysterisk. Singlemarkedet er blevet en pilrådden slagmark, hvor alle tarvelige kneb gælder og høflighed ikke eksisterer.

Dating-apps giver os muligheden for at sortere i mennesker på et ekstremt overfladisk grundlag. Og de giver os mulighed for at ophøje os selv til at sidde på en trone og sige: ’Dur ikke!’ for herefter at swipe videre i kødkataloget. Men sommerfugle opstår ikke på baggrund af et par billeder taget fra den bedste vinkel og sparsomme oplysninger om alder og profession. Alligevel forledes man til at trykke på en øjensynligt sympatisk mand. Det er spænding og adrenalin, der driver værket. I mit tilfælde skrev han: ’Ville virkelig gerne have sex med dig, smukke ;)’ som det allerførste. Nuvel, så er kortene da ligesom lagt på bordet, men hold kæft hvor er det nemt og bekvemt.

Men er det ikke også præmissen for en dating-app? Nul forpligtelser. 

Muligvis, men det er også selve problemet i en ungdomskultur, hvor flere er alene og sent får børn – hvis de altså får børn. Egenskaber som hengivenhed og overgivelse er sjældne i min generation. I mødet med et andet menneske vurderer vi hele tiden, hvad vi selv får ud af det. Der er tale om en selvoptaget lyst. Vi føler ikke ansvar overfor nogen anden end os selv. Derfor når vi ikke at lære en person at kende, førend vi er videre til den næste. 

Vi er en generation af unge kvinder, der er på vej til at blive bitre kattedamer og mandehadere. Men hvis jeg var statsminister, skulle vi tvinges ud i virkeligheden. Tvinges til at lære folk at kende. Gad vide, hvordan de nedslående statistikker så ville se ud?

Følg Ekstra Bladets Hey-hold på de sociale medier - klik på nedenstående links:

Instagram

Facebook

Twitter

Og så kan du også følge de tre bloggere på Snapchat - Her er brugernavnet: ekstrabladethey

(Snapchat-brugere - tag et billede i Snapchat af nedenstående foto, så følger du automatisk Hey-bloggerne på Snapchat.)

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen