Lær katten at gå på toilettet

Katten kan lære at bruge toilettet ligesom alle andre mennesker...

Nogle katte kan åbne døren, andre kan komme på kommando (især hvis 'kommandoen' er lyden af dåseåbner imod tundåse) - og den røde fyr her kan både gå på toilettet og skylle efter sig. (Foto: Youtube/malibudogtraining)
Nogle katte kan åbne døren, andre kan komme på kommando (især hvis 'kommandoen' er lyden af dåseåbner imod tundåse) - og den røde fyr her kan både gå på toilettet og skylle efter sig. (Foto: Youtube/malibudogtraining)

At 'slå katten af tønden' sker normalt kun én gang om året, men at få katten til at gå tønden kan blive en daglig begivenhed, hvis man skal tro markedsføringen af et nyt produkt, som har ramt internettet.

'Litter Kwitter'-systemet lover, at du kan lære din pelsklump at droppe kattebakken og i stedet sætte sig på toilettet og klare sagerne, ligesom resten af familien.

'Det virker for langt de fleste katte, selv de gamle får det lært', lover den danske forhandler petdreams.dk i pressematerialet, som landede i Kup!-redaktionens indboks.

Se også: Gør din kat klog

Ja - alle kan lære det
Den umiddelbare reaktion var latter. Så skepsis. Så Youtube-videoer af katte på toilettet. Mere latter. Og så et opkald til Michelle Garnier, Ekstra Bladets egen ekspert i katteadfærd, for en upartisk vurdering.

- Firmaet her hævder, at de fleste katte kan lære at gå på toilettet. Kan det virkelig passe?

- Ja, selvfølgelig kan de det. Det er det samme som at lære dem at hoppe op på et bord, eller komme, når man kalder. Det kan de sagtens lære, siger Michelle Garnier til ekstrabladet.dk.

- Hvad så med dine katte - går de på kattebakke eller bruger de toilettet?

- Hahahaha, de går på kattebakke.

- Men hvorfor? Det er jo meget smart, at man slipper for en kattebakke, som står og lugter?

- Altså, enhver må jo selv bestemme. Men inden man går i gang med det her synes jeg, man skal tænke meget over, om man virkelig har lyst til, at katten skal bruge menneske-toilettet. Der jo risiko for, at den kan falde ned og komme til skade eller drukne i toilettet. Det passer heller ikke ind i kattens naturlige adfærd, hvor den graver sin afføring ned, så man begrænser også deres mulighed for at følge deres natur, hvis man tager kattebakken væk, siger Michelle Garnier.

Forhandleren: Der er tænkt på det
Ifølge den danske forhandler af Litter Kwitter er der solgt mellem 300 og 400 sæt af toilettræneren til katte. Han mener ikke, at der er den store risiko for, at katten ryger i tønden.

- Vi har aldrig hørt fra nogen, hvor det er et problem. Det er derfor, det tager 8 uger at træne dem op: De starter med en ring, hvor der er et meget lille hul, og så lærer de langsomt at balancere, indtil de kan det, siger Kristian Pedersen fra Petdreams.dk til ekstrabladet.dk.

Han mener desuden at kattenes naturlige frygt for vand vil holde dem fra at hoppe i toilettet.

Mis giver High Five
Har man en kat, som har let ved at lære tricks, og som af sig selv hopper op på toilettet, så mener Michelle Garnier ikke der er noget i vejen for, at man træner den til at bruge toilettet.

Men for nogle katte kan det tage meget lang tid og indsats at lære dem at bruge toilettet, og her skal man opveje indsats over for, hvad man får ud af det.

- Jeg ville hellere bruge tiden på at træne dem til noget sjovere: At give pote eller give high five. En rigtig god ting at træne er for eksempel, at katten kender sit navn, så man kan kalde den til sig, siger Michelle Garnier.

Se også: Hvad laver katten, når den er alene hjemme?

Ifølge hende kan katte lære de fleste tricks og færdigheder, hvis man bryder det ned i små trin og lærer dem det lidt hen ad vejen.

Når mange mener, at katte ikke kan lære at gøre ting på kommando, så er det måske fordi, de bare ikke har indset hvem det er, der er chefen.

- Det er en kunst at træne dyr, og ikke alle mennesker er lige gode til det. Katte er til gengæld meget dygtige til at påvirke andres adfærd og få os mennesker til at gøre tingene sådan som de gerne vil have det, siger Michelle Garnier til ekstrabladet.dk.

1 af 2 Selv Kwitters reklame-kat ser lidt skeptisk ud. (Foto: Litter Kwitter pressefoto)
2 af 2 Nogle katte kan åbne døren, andre kan komme på kommando (især hvis 'kommandoen' er lyden af dåseåbner imod tundåse) - og den røde fyr her kan både gå på toilettet og skylle efter sig. (Foto: Youtube/malibudogtraining)
0 kommentarer
Vis kommentarer