Ulovlig hundeimport skal bremses

Trafikken med syge hvalpe fra udlandet skal standses ved hjælp af ny kampagne

Et stigende antal hundehvalpe kommer illegalt over grænsen, transporteret under kummerlige forhold og ikke sjældent med adfærdsproblemer og sygdomme i lasten.

Problemet er blevet så omfattende, at Fødevarestyrelsen, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrelægeforening nu sætter ind med en større kampagne.

- Vi har set grelle overtrædelser af dyreværnsloven, og vi støder ofte på importerede hunde, der enten er direkte syge eller som ikke har de nødvendige vaccinationer, siger formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, Karina Ryborg.

Læs:

Se også: 65 hvalpe aflivet - nu er det nok

Syge og skøre hvalpe
Hvalpene kommer ifølge de tre organisationer ofte fra Østeuropa og bliver ulovligt indført i Danmark uden de korrekte papirer, vaccinationer og ofte taget for tidligt fra moderen. Når tolderne støder på de smuglede hunde, bliver de konfiskeret og aflivet.

For helt at få trafikken stoppet, uden at flere hunde må lade livet, vil organisationerne bag kampagnen gerne trænge igennem til de potentielle købere af hvalpene og få dem til at være mere opmærksomme når de køber hvalpe.

Køberne af de ulovlige hvalpe risikerer at få en syg hund med falsk stamtavle og muligvis adfærdsproblemer, hvis den er taget for tidligt fra moderen eller opdrættet under kummerlige forhold. Derfor er der gode grunde til at se sig for.

På hjemmesiden Tjekhvalpen.dk kan man læse gode råd til, hvordan man sikrer sig, at ens hvalp er kommet lovligt til landet og dermed sænke risikoen for at få en syg eller adfærdsvanskelig hund med hjem.

Besøg hjemmesiden her

Har du oplevelser, positive eller negative, med importerede hundehvalpe? Del dine erfaringer med de andre i kommentarfeltet eller skriv til os på 1224@eb.dk

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen