TV: Nuttet baby-ørn udklækket på Samsø

Der er blevet udklækket en russisk steppeørn for første gang i Scandinavien. Selvom den lige nu kan være i lommen, vil den indenfor otte uger få et vingefang på over to meter

Ørnen, der endnu ikke har fået navn, spiser hver dag så meget mad, som halvdelen af dens egen kropsvægt. (Foto: Flemming Salomonsen)
Ørnen, der endnu ikke har fået navn, spiser hver dag så meget mad, som halvdelen af dens egen kropsvægt. (Foto: Flemming Salomonsen)

Se den lille ørn æde sig stor i tv-klippetherover

----------------

I fem år har de på Falkecenter Samsø forsøgt at få deres russiske steppeørne-par til at formere sig.

Uden held.

Men søndag kom en ny fugl til øen, da ægget, der er dobbelt så stort som et hønseæg, udklækkede under den syvårige steppeørn Sascha.

- Baby-ørnen har det fantastisk. På under en uge er den vokset til dobbelt størrelse, fortæller Flemming Salomonsen, der er medejer af Falkecenter Samsø til ekstrabladet.dk.

SE OGSÅ:

En vaks studerende fangede dette fantastiske billede af den 'flyvende' bjørn. (Privatfoto) Verden på vrangen - 27. apr. 2012 - kl. 09:31 TV: Kom der lige en bjørn flyvende?

Og det er lidt af en sensation, mener fugleejeren.

- Det er ikke sket før i norden, at der er blevet født en steppeørn i fangenskab.

Flemming Salomonsen mener, at det kan have noget at gøre med lyset og omgivelserne på Samsø, som nu har resulteret i, at baby-ørnen er kommet til verden.

Æder meget råt kød
Steppeørnen lever ikke i den danske natur, men kommer fra de russiske og mongolske stepper, hvor den hvert år tager på træk til Østafrika.

Og den lille ørn er sulten på livet.

- Den spiser så meget mad, at den rent faktisk indtager halvdelen af sin kropsvægt hver dag.

- Det kan være vagtler, kyllinger eller mus. Bare det er råt kød, siger Flemming Salomonsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ørnene breder sig i det danske landskab

Ørnen har da også travlt.

For på blot otte uger er den fuldvoksen - og det betyder, at den får et vingefang på over to meter.

Derefter vil den blive vist frem til besøgende i fuglecentret, hvor den nu kommer til at bo sammen med cirka 30 andre fugle.

Hvad den lille ørn skal hedde, er endnu ikke besluttet. Men har du et godt bud, kan du skrive det på Falkecenter Samsøs facebook-side.

1 af 2 Den lille steppeørn kom til verden søndag. Her ses den en dag gammel. (Foto: Flemming Salomonsen)
2 af 2 Ørnen, der endnu ikke har fået navn, spiser hver dag så meget mad, som halvdelen af dens egen kropsvægt. (Foto: Flemming Salomonsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer