TV: Her mishandles flere og flere dyr

Storbritanien oplever en kraftig stigning i antallet af dyremishandlingssager

Katte der lever i deres egen tis og afføring. Hunde og heste der sultes. Og grise der bliver stimlet sammen som sild i en tønde og tæsket.

For mange vil de barske billeder i tv-indslaget ovenfor næsten ikke være til at holde ud at se på. Men ikke desto mindre minder billederne i disse dage mange briter om, at dyrevelfærden i Storbritanien halter gevaldigt.

SE OGSÅ:

Billederne af det brændene maresvin har Kanal 5 valgt ikke at vise, men i programmet ser man blandt andet afhuggede fårehoveder. (Foto: Screendump fra Krimi5) 112 - 13. okt. 2011 - kl. 17:06 TV: Grov dansk dyremishandling - sætter ild i marsvin

Videoen, der er lavet af den britiske dyreværnsorganisation, RSPCA, er blevet omtalt på adskillige nyheds-sites og har skabt øget opmærksomhed omkring den bekymrende stigning i sager om mishandling og vanrøgt af dyr.

Flere dømmes
Sidste år oplevede Storbritaninen en kraftig forøgelse på 25 procent i antallet af sager, hvor personer blev dømt for at overtræde dyrevelfærdsloven.

Det stigende antal domme skal ses i sammenhæng med de mange opkald, RSPCA modtager fra folk, der vil anmelde mishandling og vanrøgt.

SE OGSÅ:

Verden på vrangen - 14. feb. 2012 - kl. 14:12 TV: Gal skipper halshuggede hund og stak mand

I alt modtog organisationen 1,3 millioner opkald - hvoraf 160.000 sager blev efterforsket.

Ifølge Tony Woodley, der er dyrevelfærds-kontrollant i RSPCA, er mange dyreejere ikke deres eget ansvar bevidst. Og alt for ofte er det ændringer i folks sociale og økonomiske forhold, der får dem til at svigte dyrene.

Presset på ressourcer
Som resultat af det voksende antal sager er RSPCA blevet stærkt presset på deres ressourcer.

Det sker efter, at organisationen har måttet tage sig af mere end 120.000 dyr om året, samtidig med at den rejser flere og flere sager.

SE OGSÅ:

Samfund - 25. apr. 2012 - kl. 08:46 TV: Zoo propper udstoppede dyr i burene

Kun 40 frakendelser på 3 år
I Danmark er 40 personer inden for de seneste tre år blevet frakendt retten til at have med dyr at gøre.

Tallet skal ses på baggrund af, at der i perioden 2009-2011 blev foretaget knap 2.400 anmeldelser om overtrædelse af dyreværnsloven. Det resulterede i omkring 1.900 sigtelser, som altså endte med 40 rettighedsfrakendelser.

Dyrenes Beskyttelse oprettede sidste efterår 'Dyrenes Vagtcentral' med alarmnummeret 1812. Her kan borgere henvende sig, hvis de har kendskab til mishandling eller vanrøgt af dyr.

Se videoen øverst i artiklen!

Se mere tv på Ekstra Bladet TV

1 af 6 
2 af 6 
3 af 6 
4 af 6 
5 af 6 
6 af 6 
0 kommentarer
Vis kommentarer