Jan Elhøj få en lys ide

En mærkelig lille dims af jern er hvad Jan Elhøj, Susan K og Plakat-Kjeld i denne uge skal gætte funktionen af

Er den helt lovlig, den ting Jan sidder med? Hvorfor skulle Susan og Kjeld ellers holde så fast i manden? (Foto: Jan Elhøj)
Er den helt lovlig, den ting Jan sidder med? Hvorfor skulle Susan og Kjeld ellers holde så fast i manden? (Foto: Jan Elhøj)

Jeg sidder på restaurant Klubben på Enghavevej i København med 'Hvad er det'- panelet: Susan K og Plakat-Kjeld. Før jeg fortæller sandheden om denne uges gadget, skal de lige have mulighed for komme med et bud på, hvad denne proptrækkerklons rigtige funktion er. Jeg stiller den på bordet og spøger:

- Hvad er det ?

Kjeld analyserer dingenoten og siger hurtigt:

- Det ligner noget til at tage kernehuset ud af et æble med. Susan K's første bud er, at den er til at rense fyrfadslys-holdere med. De er sgu tæt på at gætte den geniale gadgets funktion. Jeg prøver at vildlede dem ved at forslå, det kunne være en skaktnøgle - f.eks. til en fancy affaldsskakt i et af de arkitekttegnede boligkomplekser i Ørestaden på Amager. Men den hopper panelet ikke på. Kjeld tjekker den igen med det analyserende øje og mener, den er til at skrabe noget af med.

- Kunne det være hård hud, vildleder jeg igen? Men det afviser de begge omgående. Jeg vælger at løfte sløret. Det rigtige svar er faktisk en kombi af panelets først to første bud The Candle Carver Jeg demonstrerer 'The Candle Carver' ved at tilberede et par æbler med fyrfadslys. Susan K er imponeret, hun kunne faktisk godt bruge en derhjemme.

Kjeld er også imponeret.

- Det er årets julegave, jubler han.

Jeg demonstrerer, at man også kan bruge den til ost og indskyder, at der er ikke noget som duften af varm ost.

På nettet ligger der en del film, hvor folk demonstrerer alle de fantastiske muligheder, der er med 'The Candle Carver'. Du kan f.eks. lave bordpynt eller udhule nogen frugter og putte dip i dem og servere dem til et fad grøntsagssnacks.

Du kan også bruge den til blåbærmuffins: Drej lige toppen af din muffin og smid lidt friske blåbær i den. 'Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænsen', som en Tv-shopaholic skriver på en hjemmeside.

En anden kvinde skriver, at hun købte 'The Candle Carver' og brugte den til at lave en dessertanretning med friske pærer på et fad med chokolade-fondue. Selv hendes heks af hendes svigermor var imponeret (måske var hun mere chokeret?).

Forældreløs dims
Jeg har prøvet at finde ud af, hvem der er bagmand m/k til 'The Candle Carver'. Men der er ikke rigtig nogen, der vil indrømme at stå bag.

Der findes en corny hjemmeside, The Candle Carver Company, som viser 'flotte' billeder af alle de muligheder æbleskraberen giver, og på Youtube finder du et afsnit af Tv-shop, hvor to kvinder og en mand præsenter 'The Candle Carver'. Herren griber da lige et æble for at vise, hvordan det skal gøres og stikker et lys i. Men da han skal tænde, brænder han fingrene.

Jeg har kontaktet The Candle Carver Company for at høre hvem, hvad og hvordan, men har ikke fået svar...

Vil du selv se løjerne, kan du kigge forbi: thecandlecarvercompany.com.

Jans hjernegymnastik
Komikeren Jan Elhøj tester mærkelige gadgets. Ting du ikke anede eksisterede, eller du ikke vidste, du bare måtte eje. Med et panel tester han, om dimserne dur, men først skal de gætte, hvad de skal bruges til.

0 kommentarer
Vis kommentarer