Kanonsucces for City Løbet

Flere end 4000 - børn, unge, modent satte og bedsteforældre - deltog trods koldt majvejr

Løbere i alle aldre trodsede den kølige majaften og spænede deruda' fra Den Sorte Diamant. (Foto: Anthon Unger)
Løbere i alle aldre trodsede den kølige majaften og spænede deruda' fra Den Sorte Diamant. (Foto: Anthon Unger)

De var mødt frem i alle aldre trods det kolde og blæsende majvejr. Lige fra bedsteforældre til børnebørn. Alle med det til fælles, at de i aftes ville deltage i det årlige City Løb, arrangeret af Ekstra Bladet og Sparta.

På pladsen foran Den Sorte Diamant ved havnefronten i København myldrede det allerede et par timer før start med entusiastiske løbere. I følge arrangørerne var der tale om et rekordstort antal tilmeldte deltagere - over 4000.

Første hold, der skulle åbne løbet med start kl. 18.30, havde meldt sig til fem kilometer-distancen. En strækning, der med den rette teknik ville kunne løbes på omkring 15 minutter.

Det lykkedes for 27-årige medicinstuderende Benjamin Wolthers , der som den første kom over målstregen i tiden 15.20 minutter.

Vinderen slog egen rekord
- Pyha, det var en hård tur, selv om jeg slog min egen rekord fra sidste år med 17 sekunder. Vejret var koldt og ret blæsende. Især var der en kraftig modvind på en del af ruten, sagde en glad og prustende 27-årig vinder til ekstrabladet.dk og tilføjede, at arrangementet var supergodt med fin skiltning undervejs.

Kristina Bro blev vinder af kvindernes fem kilometer tur med tiden 18.30 minutter.

Se alle resultaterne her
Inden startskuddet lød for det store City Løb, nåede ekstrabladet.dk at få en kort snak med en del af de friske tilmeldte deltagere.

Kun 'lidt over 60'
På parkeringspladsen mødte vi fem friske kvinder fra Coop Idræt i Albertslund.

- Vi har deltaget mange gange i dette løb, og det er gået godt hver gang. Det kommer det også til gøre i aften, selvom vi godt kunne have ønsket os et bedre vejr. Men vi er friske. Vi er kun ’lidt over 60’, lyder det et grinende kor fra Kirsten, Lene, Jane, Lene og Lone, mens de skifter tøj.

Papfar og papdatter
Tæt på startstregen står Kim Mogensen fra Roskilde med sin papdatter, Maya Sofie Tipsmark på ti år.

- Det er første gang, vi prøver det her. Lige nu varmer vi op med forskellige strækøvelser. Vi er godt klædt på, så det skal nok gå, siger han.

Bag dem står Tracy og Thomas Jørgensen med Marcus på to og et halvt år. Marcus sidder dog i en løbe-trolly og ska med hele ruten rundt på fem kilometer.

– Vi har deltaget masser af gange, og vi glæder os til at gennemføre her i aften.

1 af 2 Så gik starten - og der prustes og trampes og svedes om kap - i bogstavelig forstand. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Løbere i alle aldre trodsede den kølige majaften og spænede deruda' fra Den Sorte Diamant. (Foto: Anthon Unger)
0 kommentarer
Vis kommentarer