Fem grundlæggende øvelser til løberen

null

Lårets forside
Bøj det ene ben bagud og grib fat om anklen. Hold kroppen strakt og knæene samlet. Støt dig til en væg med den anden hånd, så du ikke skal koncentrere dig om at holde balancen. Træk benet bagud til, du mærker et moderat stræk på lårets forside. Du kan evt. forsøge at kippe bækkenet ind under dig - så mærkes strækket tydeligere.

Lårets bagside
Sæt den ene fod op på f.eks. en stol. Med ret ryg lænes brystkassen frem over benet, indtil strækket mærkes på lårets bagside. Hvis knæet holdes bøjet i en vinkel på ca. 30 grader, kan strækket mærkes tydeligere på midten af baglåret.

Øvre læg
Med det ene ben strakt bagud og med hælen i underlaget lænes kroppen langsomt frem mod den væg, du støtter mod. Strækket mærkes omkring knæhasen.

Nedre læg
Det bageste ben føres lidt fremad ift. strækøvelsen for øvre læg, og knæet bøjes i en vinkel på ca. 45 grader. Pres hoften nedad og kroppen lidt fremad, så strækket mærkes i den nedre del af læggen.

Baldemuskler
Lig på ryggen og sæt den ene fod op på det andet bens knæ. Saml hænderne bag det lår, som anklen hviler på, og træk benet til dig. Strækket mærkes i baldemusklerne på det modsatte ben af det, du trækker i.

0 kommentarer
Vis kommentarer