Her er Gallianos efterfølger

Designeren Raf Simons sætter sig nu i chefstolen hos Dior

John Gallianos (til venstre) efterfølger er nu blevet fundet. Dior har valgt den belgiske designer Raf Simons (til højre). (Foto: AP)
John Gallianos (til venstre) efterfølger er nu blevet fundet. Dior har valgt den belgiske designer Raf Simons (til højre). (Foto: AP)

Der er gået et år siden designeren John Galliano blev fyret fra Dior, efter antisemitiske udtalelser fik ham bandlyst fra modeverdenens inderkreds.

LÆS OGSÅ: Dior-designer John Galliano elsker Hitler

Siden har modebranchen og Diors mange tøjfans ventet spændt på at få at vide, hvem den nye chefdesigner hos modehuset ville blive.

I noget tid gik rygterne på, at Marc Jacobs have fået et jobtilbud fra Dior. Men siden han fik selv afviste, at han ville tage imod et sådan tilbud, har der været ret stille om sagen.

LÆS OGSÅ: Marc Jacobs takker nej til Nazi-Gallianos job

I går blev det så afsløret, at Gallianos efterfølger er den belgiske designer Raf Simons. Det skriver Women's Wear Daily.

- Det er med den allerstørste respekt for dets gevaldige historie, dets enestående viden og håndværk, at jeg slutter mig til det fantastiske modehus Dior, siger designeren til New York Times.

Minimalismen erstatter vilde modeshows

Raf Simons startede sin karriere som selvlært designer og fik først kommerciel succes hos modehuset Jil Sander i 2005. Siden har hans eget tøjmærke Raf Simons, som især er kendt for sit herretøj, selv oplevet stigende popularitet. Og nu har Simons altså scoret årets jobtilbud.

At Dior har udnævnt ham som chefdesigner, efter Gallianos ufrivillige exit fra modebranchen, virker da heller ikke helt tilfældigt. Hvor Galliano var kendt for overdådige modeshows og outtreret tøjdesign, er Simons nemlig kendt for en minimalistisk designstil; altså er der tale om en stilmæssig kovending.

Nu bliver det interessant at se, hvordan Raf Simons' minimalisme vil påvirke modebilledet, som ellers har været præget af en mere udsmykket stil med masser af pels og sjove detaljer de seneste sæsoner.

Hans første kollektion for Christian Dior bliver vist frem under modeugen i Paris allerede til sommer.

1 af 2 Raf Simons designstil (til venstre) er noget mere minimalistisk end Gallianos (til højre) var. (Foto: AP)
2 af 2 John Gallianos (til venstre) efterfølger er nu blevet fundet. Dior har valgt den belgiske designer Raf Simons (til højre). (Foto: AP)