Muslimske piger får ny spejderuniform

Britisk spejderforening lancerer ny uniform til piger med muslimsk baggrund

Piger med muslimsk baggrund har nu fået en ny smart spejderuniform. Den britiske spejderforening Scout Association står bag lanceringen. (Foto: AP/Valentina Petrova)
Piger med muslimsk baggrund har nu fået en ny smart spejderuniform. Den britiske spejderforening Scout Association står bag lanceringen. (Foto: AP/Valentina Petrova)

I Stobritannien kan pigespejdere med muslimsk baggrund nu vælge en uniform, som de kan føle sig tilpasse i - og som samtidig er moderigtig.

LÆS OGSÅ: Forbyder brug af undervægtige modeller

Et fint alternativ

Som alternativ til den almindelige grønne uniform, kan muslimske piger nu vælge en hættetrøje-kjole, som både skjuler deres former og hår, når pigerne klatrer eller deltager i andre udendørsaktiviteter, samt er smart og moderne.

- Jeg synes hættetrøje-kjolen er en fantastisk idé, siger Aamena Ismail, en spejder fra London til spejderforeningen Scout Association.

Ifølge den britiske avis The Guardian, har Scout Association lanceret den nye uniform efter at have bemærket en betydelig stigning i antallet af muslimske medlemmer.

Faktisk viste de seneste tal, at flere piger end drenge meldte sig ind i spejderforeningen. Hele 88% er kvindeligt ungdomsmedlemskab steget siden 2005, så det samlede antal unge kvindelige medlemmer nu er 66.576.

Et klart budskab er vigtigt

Mange af de piger har ifølge Scout Association muslimsk baggrund.

- At blive spejder er et tilbud til alle, uanset religion, etnisk baggrund eller tro, og jeg er så stolt over, at vi tilbyder et miljø, hvor folk fra alle slags baggrunde kan komme og hygge sig sammen, siger den britiske spejderansvarlige og eventyrer Bear Grylls.

Med lanceringen af den nye uniform, sender den ellers traditionelt kristne forening Scout Association et klart budskab:

- Det er ligegyldigt hvem du er, hvad du er eller hvilken farve din hud er, eller hvad du tror på, siger Chris Foster, talsmand for Scout Assocation.

Se den nye spejderuniform HER.