Full Tilt-handel falder sammen - PokerStars klar i kulissen

Vildt rygte bringer PokerStars i spil som ny investor

Det bliver ikke den franske Tapie-gruppe, som bringer Full Tilt tilbage til live. Til gengæld rygtes det nu, at PokerStars har indgået en aftale med de amerikanske myndigheder.
Det bliver ikke den franske Tapie-gruppe, som bringer Full Tilt tilbage til live. Til gengæld rygtes det nu, at PokerStars har indgået en aftale med de amerikanske myndigheder.

Full Tilt Poker bliver ikke overtaget af den franske Groupe Bernard Tapie. Det fastslår blandt andre branchesitet eGamingReview og citerer denne officielle udtalelse fra franskmændene.

Den forklarer, at Tapie-gruppen ikke kunne blive enig med det amerikanske justitsministerium om en tilbagebetaling for ikke-amerikanske spillere, og at der opstod uløselige juridiske komplikationer.

Tapie-gruppen havde foreslået en plan, hvor 94,9 procent af spillerne fik deres penge på dag et, men ifølge franskmændene insisterede de amerikanske myndigheder i 11. time på, at alle skulle tilbagebetales med det samme og have ret til at trække midlerne ud inden for 90 dage.

I den oprindelige plan ville franskmændene tillade samtlige at trække deres midler ud efter et vist stykke tid. Og jo mere, man spillede, des hurtigere ville det tidspunkt komme. Alle ville dog få deres penge, hvis de ventede længe nok.

Tilmed var franskmændene også betænkelige ved, at idet samtlige af Full Tilts firmaer har adresse uden for USA, ville en ikke-amerikansk domstol, måske have indsigelser mod aftalen.

Rygte: PokerStars står klar i kulissen

- Vi kan forstå på forlydener i pressen, at det amerikanske justitsministerium måske har indgået en aftale med PokerStars, hvor de vil overtage Full Tilt Poker. Hvis det er tilfældet, kan vi kun gå ud fra, at de er villige til at løbe disse finansielle og juridiske risici for samtidigt at løse sine egne problemer med de amerikanske myndigheder, skriver Tapie-gruppen.

Efter den såkaldte Black Friday i USA, hvor myndighederne skred ind mod de største onlinepokerselskaber, har både PokerStars og Full Tilt haft en sag på halsen med brud på de amerikanske spillelovgivninger. PokerStars udbetalte med det samme sine amerikanske kunders indeståender, mens Full Tilts problemer begyndte for alvor, da det viste sig, at selskabet havde haft rod i pengekasserne og var insolvent.

Læs også:

Se også: Franskmænd skal betale 440 mio. for Full Tilt



Se også: Anklage: pokersite snød sine spillere



Se også: USA anklager pokergiganter for svindel

Det vilde rygte om, at PokerStars i stedet tager over og køber Full Tilt begyndte i morges på det amerikanske pokerforum 2+2.

Fuld tilbagebetaling

En bruger hævdede, at en aftale mellem det amerikanske justitsministerium og PokerStars indebærer, at alle kunder - amerikanske såvel som ikke-amerikanske - ville få deres tilgodehavender, og at Full Tilt går online igen som selvstændigt brand.

Der er flere indikationer på, at der måske er sandheder i det vilde indlæg.

Noah Stephens-Davidowitz, som for det uafhængige site 'Subject: Poker' har været en af de mest velorienterede om udviklingen i Full Tilt, skriver i tråden, at han intet ved om sagen, men at han blev kontaktet af flere gamle kilder, der sagde, at tråden på 2+2 var værd at holde åben.

Daniel Cates har det største ubetalte indestående på Full Tilt. For to dage siden skrev Cates på sin Twitter:

- Hørte for nyligt nogle meget lovende nyheder angående Full Tilt. Kan ikke dele dem, fordi det er hemmeligt, men det ser godt ud :)

Tæt på monopol

Chefen for det lille site Chili Poker Alexandre Dreyfus skriver ligeledes på Twitter.

- PokerStars køber Full Tilt for $750 millioner inklusiv et forlig med det amerikanske justitsministerium (DOJ) og fulde saldoer til alle spillere ($330 millioner). Jeg er imponeret.

Også nyhedssitet Pokerfuse mener at vide, at PokerStars har indgået et forlig med USA. Intet officielt er dog meldt ud af nogen af partnerne.

Til det amerikanske nyhedsbureau AP udtaler advokat for Tapie-gruppen Benham Dayanim, at det var tydeligt, at amerikanske myndigheder også forhandlede med en anden køber af Full Tilt.

Hvis der er sandhed i aftalen med PokerStars, og at samtlige spillere får deres penge tilbage, er Groupe Bernard Tapie glade for spillernes vegne. Men de advarer også mod en monopol-lignende situation, som de ikke mener er godt for onlinepoker i længden.

- Vi kan kun begræde, at sådan en aftale yderligere vil konsolidere pokermarkedet, som allerede er domineret af en spiller (PokerStars), skriver de.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste

Skærm

Hent flere